Dublör kullanarak 20 milyon liralık vurgun yaptılar

Dublör kullanarak 20 milyon liralık vurgun yaptılar

İstanbul, Ankara ve İzmir'de dolandırıcılık yapan hırsızlık çetesi, sahte kimlik ve dublör kullanarak 20 milyon lirayı zimmetlerine geçirdi.

İzmir merkezli 5 ilde düzenlenen suç örgütü operasyonunda, 'İstanbullu Banker' olarak tanınan kişinin taşınmazlarını bilgisi dışında dublör kullanarak satıp 20 milyon TL haksız kazanç elde ettikleri iddiasıyla 11 şüpheli yakalandı.

İzmir, İstanbul ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılıklarınca yürütülen 6 farklı soruşturma kapsamında, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldı.

DUBLÖR VE SAHTE KİMLİKLE VURGUN YAPMIŞLAR

'İstanbullu Banker' olarak tanınan Mehmet Vecihi Eröge'nin 2015-2016 yıllarında İzmir'in Konak, Seferihisar ve Dikili ilçeleri, İstanbul Beyoğlu ve Beylikdüzü ilçeleri ile Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki taşınmazlarının, bilgisi dışında sahte kimlik ve dublör kullanarak satışını yapıp yaklaşık 20 milyon lira haksız kazanç sağladıkları öne sürülen şüphelilere yönelik İzmir, İstanbul, Ankara, Balıkesir ve Antalya'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme ve örgüte üye olma, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, özel belgede sahtecilik, kişisel verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme suçlamalarıyla 11 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

İZMİR/İHA

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN