İzmir Devlet Türk Müziği Korosu'ndaki sanatçıların maaşını zimmetine geçirdi

İzmir Devlet Türk Müziği Korosu'ndaki sanatçıların maaşını zimmetine geçirdi

İzmir Devlet Türk Müziği Korosu'nun muhasebe bölümünde çalışan mutemet Y.Y., iddiaya göre sanatçıların ve çalışanların maaşlarını kendi hesabına geçirdikten sonra ortadan kayboldu. Y.Y.'nin olayı tefeciye borcu olduğu için gerçekleştiği iddia edildi.

İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sanatçıları ve çalışanları, ayın 15’inde yatması gereken şubat ayı maaşlarını hesaplarında göremeyince durumu Koro Müdürü Ayşem Ünal Güvenç’e iletti. Güvenç’in de maaşının yatmadığı belirlenince dolandırıldıklarını düşünen sanatçı ve çalışanlar, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

TEFECİYE BORCU OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

İnceleme sonucu mutemet Y.Y’nin kurum hesabından 600 bin lirayı kişisel hesabına aktardığı tespit edildi. Y.Y.’nin bu paranın 150 bin lirasını çektiği, kalan miktarın da banka tarafından bloke edildiği belirlendi. Mutemet Y.Y.’nin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Y.Y.’nin yakınlarının verdiği ifadede kendisinin tefeciye borcu olduğunu söylediği iddia edildi.

DAHA ÖNCE UZMAN ÇAVUŞ OLARAK ÇALIŞMIŞ

Öte yandan, çalışanların maaşlarını kendi hesabına geçirdiği iddia edilen Y.Y.’nin daha önce Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde uzman çavuş olarak görev yaptığı, daha sonra İzmir 1 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunda memur olarak işe girdiği öğrenildi Y.Y.’nin İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nun muhasebe bölümündeki işine yaklaşık 8 ay önce başladığı aktarıldı.

İZMİR/İHA

 

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN