11 yıl sonra ilk: Esad'dan BAE ziyareti

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, BAE ziyaretinde Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum ile görüştü. Esad'ın, iç savaşın başlamasının ardından Rusya dışında yaptığı ilk ziyaret olan görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ele alındı.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) yaptığı ziyarette Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum ile bir araya geldi. Dubai Emirliği resmi Twitter sayfasından yapılan açıklamada, Al Maktum'un Dubai'de, "iki ülke arasındaki kardeşlik ilişkileri çerçevesinde Esad ile bir araya geldiği" aktarıldı.

Al Maktum'un görüşmede "kardeş Suriye'ye güven ve barış dileklerini ilettiği" belirtilen açıklamada, Al Maktum'un Suriye ve bölge için istikrar ve kalkınma temennisinde bulunduğu ifade edildi.

DUBAİ'DEN AÇIKLAMA

Açıklamada sözlerine yer verilen Muhammed bin Raşid Al Maktum, şunları kaydetti:

"BAE devleti, Suriye ile yapıcı yeni iş birliği süreçlerini başlatmayı önemsiyor. Her iki ülkenin kardeş halklarının çıkarlarına olacak çeşitli alanlarda iş birliği fırsatlarını da bekliyor."

Beşşar Esad, Al Maktum'la görüşmesinin ardından Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile de bir araya geldi.

HEYETİYLE ZİYARET ETTİ

Suriye'nin resmi devlet ajansı SANA'nın haberine göre, heyette Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Cumhurbaşkanlığı İşleri Bakanı Mansur Azzam ve Dışişleri Bakanı Yardımcısı Beşşar Caferi de yer aldı.

Görüşmede, ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve özellikle de ekonomi ve yatırım alanlarında bu ilişkilerin üst seviyelere çıkarılmasının ele alındığı bildirildi.

RUSYA'NIN ARDINDAN İLK

Görüşme, Beşşar Esad'ın, ülkesindeki iç savaşın başlamasının ardından Rusya dışında yaptığı ilk ziyaret olarak dikkat çekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN