AB ve DSÖ'den Gazze uyarısı: Tarih hepimizi yargılayacak

AB ve DSÖ'den Gazze uyarısı: Tarih hepimizi yargılayacak

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell, AB liderlerine seslenerek "AB Konseyi'nin İsrail'e güçlü bir mesaj göndermesini umuyorum: Gazze'ye gıda girişini engellemeyi durdur, geçişe izin ver, sivilleri koru" dedi. DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus ise, Gazze ile ilgili yaptığı açıklamada "Tarih hepimizi bu çocukların katlandığı sıkıntılardan dolayı yargılayacak" ifadelerini kullandı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell, AB Liderler Zirvesi'nde Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarına değindi. Borrell, AB liderlerine çağrıda bulunarak, "AB Konseyi'nin İsrail'e güçlü bir mesaj göndermesini umuyorum: Gazze'ye gıda girişini engellemeyi durdur, geçişe izin ver, sivilleri koru" dedi.

"Gazze'de durum, en kötü. Gazze'deki durumu anlatacak kelime yok" diyen Borrell, bugün liderlerin Ekim 2023'teki zirvede yaptıkları çağrıdan çok daha ileri gidecek olmalarından memnuniyet duyduğunu söyledi.

Borrell, "Bugün AB Konseyi, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) destek, sürdürülebilir ateşkes ve esirlerin serbest bırakılması talepleriyle çok daha ileri gidecek" ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLAR YEMEK YEMEDİKLERİ İÇİN ÇOK HASTALAR

"Bugün Gazze'de yaşananlar insani bir kriz değil, insanlığın başarısızlığıdır" diye konuşan Borrell, "İnsanlar çok aç. Özellikle çocuklar yemek yemedikleri için çok hastalar" dedi.

Borrell, AB liderlerine çağrıda bulunarak, "AB Konseyi'nin İsrail'e güçlü bir mesaj göndermesini umuyorum: Gazze'ye gıda girişini engellemeyi durdur, geçişe izin ver, sivilleri koru" değerlendirmesini yaptı.

AB Yüksek Temsilcisi Borrell, 18 Mart'taki açıklamasında da İsrail'in Gazze'de açlığı silah olarak kullandığını söylemişti.

BİR UYARI DA DSÖ'DEN

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'de yaşanan kıtlık ve çocukların açlıktan ölmesine ilişkin X sosyal medya platformundan paylaşımda bulundu.

Gazze'nin kuzeyinde Refik'in açlıktan ölen ve ağır yaralanan çok sayıda çocuk ve gençten sadece biri olduğunu belirten Ghebreyesus, "Tarih hepimizi bu çocukların katlandığı zorluklardan dolayı yargılayacak" ifadelerine yer verdi.

Ghebreyesus, Gazze için "derhal ateşkes" ile sınırsız ve ölçeği büyütülmüş insani yardım erişimine izin verilmesi çağrısında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN