ABD Dışişleri'nden istifa eden Annelle Sheline: Gazze'deki soykırıma sessiz kalmamak istedim

ABD Dışişleri'nden istifa eden Annelle Sheline: Gazze'deki soykırıma sessiz kalmamak istedim

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan istifa eden Annelle Sheline, Gazze'deki "soykırım politikasına" sessiz kalmayı reddettiğini belirtti. Aaron Bushnell'ın trajik eyleminin ardından, ülkesinin politikalarına dair sorgulamalarını ve vicdani kararını Democracy Now!'a açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan, ABD'nin Gazze'deki "soykırım politikasına" karşı çıkarak istifa eden Annelle Sheline, Democracy Now! programında Amy Goodman'ın sorularını yanıtladı. Sheline, ABD Hava Kuvvetleri'nden 25 yaşındaki Aaron Bushnell'in, 25 Şubat'ta Washington'daki İsrail Büyükelçiliği önünde kendini yakmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Bushnell'in son sosyal medya paylaşımını aktaran Sheline, "Birçoğumuz kendimize, 'Eğer kölelik döneminde, Jim Crow yasalarının olduğu güneyde ya da apartheid döneminde yaşıyor olsaydım ne yapardım, ülkem soykırım işleniyor olsa ne yapardım?' diye sorarız. Cevap şu anda ne yapıyorsanız odur" ifadelerini kullandı. Sheline, bu paylaşımın kendisi ve birçok kişi için derin bir anlam taşıdığını belirtti.

'KIZIM BANA SORDUĞUNDA CEVAP VEREBİLMELİYİM'

Sheline, "Bu paylaşım, ne yaptığımızı gerçekten gözden geçirmemiz gerektiğini hissettirdi. Genç bir kızım var ve eğer gelecekte bana, 'Bu olaylar yaşanırken sen ne yapıyordun, Dışişleri Bakanlığı'ndaydın' diye sorarsa, sessiz kalmadığımı söylemek istiyorum" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN