ABD tahliye etmeyi teklif etti, Zelenskiy reddetti: Savaş burada!

ABD tahliye etmeyi teklif etti, Zelenskiy reddetti: Savaş burada!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 3'üncü güne girilirken ABD'li yetkililer, ülkenin Ukraynalı lider Zelenskiy'nin Kiev'den ayrılması için yardım etmeye hazırlıklı olduklarını söyledi. Zelenskiy'den ise bu teklife hızla ret yanıtı geldi.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in orduya verdiği emir ile Rusya ordusunun Ukrayna'ya girmesinin 3'üncü gününde de bölgedeki çatışma devam ediyor. AB, Birleşik Krallık, ABD ve son olarak Kanada, Rusya lideri Putin, Dışişleri Bakanı Lavrov ve güvenlik yetkililerini yaptırım listesine aldığını açıkladı.

Son gelişmeye göre, Associated Press'e konuşan üst düzey bir istihbarat yetkilisi, Kiev'de Rusya saldırıları ve çatışmalar atarken ABD'nin, Zelenskiy'ye başkentten ayrılma çağrısı yaptığını ve kendisine tahliye konusunda yardımcı olabileceklerini ilettiklerini söyledi.

Zelenskiy ise teklifi, ''Savaş burada. Bir yerlere götürülmeye değil, anti-tank mermilerine ihtiyacım var" diyerek reddetti.

'GİDERSE PUTİN SAVAŞI DAHA HIZLI BİTİRİR'

New York Times'ın aktardığına göre mevcut ve eski savunma yetkilileri, Zelenskiy'nin ülkeden çıkarılması durumunda Rusya lideri Vladimir Putin'in savaşı daha hızlı bitirebileceğini düşünüyor.

Zelenskiy Rusya ordusunun 'bir numaralı hedefinin' kendisi, 'iki numaralı hedefin' ise ailesi olduğunu söyledi.

Uzmanlar, Rusya'nın işgaldeki hedeflerinden birinin, Zelenskiy yönetimini devirip kontrolü altında bir hükümet kurmak olduğu konusunda hemfikir.

"ORTAKLARIMIZDAN SİLAH GELİYOR"

Zelenskiy, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonda görüştüğü bilgisini de paylaşarak, şunları kaydetti:

"Ortaklarımızdan silah ve teçhizat geliyor. Savaşa karşı koalisyon aktiftir."

ze.jpg

'BEN BURADAYIM, DEVLETİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Zelenskiy, son olarak Ukrayna halkına seslendiği bir video paylaşarak, "Herkese günaydın. Fake haberlere inanmayın. Ben buradayım. Silahlarımızı bırakmayacağız. Devletimize sahip çıkacağız. Silahlarımız gücümüzdür. Burası bizim toprağımız. Ülkemiz. Bizim çocuklarımız. Bütün bunları koruyacağız" açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN