İşgalin üçüncü günü: Rus tankları başkente girdi, Ukrayna halka silah dağıttı

İşgalin üçüncü günü: Rus tankları başkente girdi, Ukrayna halka silah dağıttı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 3'üncü güne girilirken bölgede çatışmalar devam ediyor. Kiev'in pek çok yerinde sokak sokak çatışmalar var. Rus Savunma Bakanlığı, Kiev’in batı yönünden kuşatılmasının tamamlandığını ve kentin bu bölgelerle bağının kesildiğini duyururken Ukraynalılar kimlik ve belge sorulmadan teslim edilen silahları almak için sıraya girdi.

Rusya ordusu, perşembe sabahı başlattığı Ukrayna’ya yönelik saldırıda 48 saat bile dolmadan başkent Kiev’in kapılarına dayandı. Ancak dün gün boyunca Rus ordusunun ilerlemesinin yavaşladığı gözlendi. Bunun üzerine Rusya işgale katılmak üzere ilave birlikler gönderdi. Haftalar önce Belarus’a yığdığı birlikler ve güçlü hava desteği ile sınırdan 120 kilometre mesafedeki Kiev’e doğru ilerleyen Rus güçleri, Kiev yakınlarındaki kritik önem taşıyan Gostomel Antonov Hava Üssü’nü ele geçiren Ruslar, başkentin dış mahallelerinden Obolon’a girdi. Merkezden 9 km uzaklıktaki bu mahallede Ukrayna ordusu ile yer yer sert çatışmalar yaşandı.

Kiev’in pek çok yerinde sokak sokak çatışmalar var. Rus Savunma Bakanlığı, Kiev’in batı yönünden kuşatılmasının tamamlandığını ve kentin bu bölgelerle bağının kesildiğini duyurdu. Obolon’da halka kamyon arkasında silah dağıtıldı. Ukraynalılar kimlik ve belge sorulmadan teslim edilen silahları almak için sıraya girdi. Kiev’de de halka 18 bin otomatik silah dağıtıldı. Rusya Savunma Bakanlığı Ukrayna’ya ait 118 askeri altyapı tesisini imha ettiğini açıkladı. Ukrayna ise bin Rus askerinin öldürüldüğünü, 30 tank ve 7 uçağın imha edildiğini açıkladı.

'RUS ORDUSU MELITOPOL'E GİRDİ'

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi 3500'den fazla Rus askeri öldürüldüğünü, 200 asker esir alındığını açıkladı.

Interfax Haber ajansının aktardığına göre, Rusya Savunma Bakanlığı, Rus birliklerinin Ukrayna’nın güneyindeki Melitopol şehrine girdiğini açıkladı.

Haberde Bakanlığın şu açıklaması yer aldı:

"25 Şubat’ın gece geç saatlerinde, Azovskoye (Ukrayna) yakınlarındaki amfibi çıkarmasının ardından Rus birlikleri, direnişle karşılaşmadan Melitopol'a girdi."

KIEV SOKAKLARINDA ÇATIŞMA

Ukrayna haber ajansı Interfax’ın aktardığına göre, yetkililer yaptıkları yazılı bir açıklama ile başkent Kiev sokaklarında çatışmaların başladığını duyurdu. Açıklamada, 'An itibarıyla şehrin sokaklarında çatışmalar var' denildi. Halkın sığınaklarda kalmaları istenirken, balkon ve pencerelerden uzak durmaları çağrısında bulunuldu.

Ukrayna'daki ABD büyükelçiliği, ülkedeki ABD vatandaşlarının en yakın sığınakları bulmaları konusunda uyarıda bulundu.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de kent merkezi yakınlarında yerel saatle 05.45 sularında çok sayıda silah sesi yankılandı.

Ukrayna genelinde internet kesintileri yaşanıyor.

GECE TÜM KENTLER AYAKTAYDI

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının ardından hemen hemen ülkenin tüm kentlerinde çatışmalar yoğunlaşarak arttı. Gece boyunca Ukrayna’nın başkenti Kiev'de aralarında olmak üzere tüm kentlerde şiddetli çatışmalar yaşandı. Dün gündüz vakti Ukrayna'ya hava harekâtları ve roket saldırılarıyla operasyonlarını sürdüren Rusya, gece saatlerinde ise tüm yönlerden saldırılar gerçekleştirdi.

Bu sabah Kiev'de, Rusların sivillerin evlerini bombaladığı görüldü.

bomba.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN