ABD, Türkiye-Ermenistan normalleşmesinden memnun

ABD, Türkiye-Ermenistan normalleşmesinden memnun

İki ülke ilişkilerinin normalleştirilmesi için karşılıklı temsilci aatama kararlarını değerlendiren Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın , Türkiye ve Ermenistan arasındaki normalleşme çalışmalarını 'memnuniyetle karşıladığı' bildirildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Emily Horne, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake SullivanSullivan'ın Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme sürecini memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Sputnik Türkçe'de yer alan habere göre Horne,, "Sullivan, geçtiğimiz gün Türkiye ve Ermenistan'ın normalleşme sürecini görüşmek üzere temsilci atayacağına dönük açıklamayı memnuniyetle karşıladı" ifadelerini kullandı.

Dün Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Ankara ile ilişkilerin normalleştirilmesi için özel temsilci atayacaklarını açıklamıştı.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, "Yakında Ermenistan’la normalleşme adımları için karşılıklı Özel Temsilciler atayacağız. Her adımda Azerbaycan’la birlikte hareket edeceğiz" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN