ABD vatandaşı Rusya'da tutuklandı: Ukrayna'ya fon sağladığı iddia edildi

ABD vatandaşı Rusya'da tutuklandı: Ukrayna'ya fon sağladığı iddia edildi

ABD ve Rusya vatandaşlığına sahip bir kadın, Rusya'nın Yekaterinburg'unda Ukrayna ordusuna fon sağladığı iddiasıyla vatana ihanet suçlanarak tutuklandı. ABD vatandaşı tutuklunun adı açıklanmazken onun 33 yaşında bir Los Angeles sakini olduğu belirtildi.

Rus devlet haber ajansı TASS'ın 20 Şubat'ta Rusya Federal Güvenlik Servisi'ne (FSB) dayandırdığı haberine göre, ABD ve Rusya vatandaşlığına sahip bir kadın, Rusya'nın Yekaterinburg'unda Ukrayna ordusuna fon sağladığı iddiasıyla vatana ihanet suçlamasıyla tutuklandı.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre, bir ABD vatandaşının Rusya'da gözaltına alınmasına ilişkin bir başka vakadır ve muhtemelen Washington üzerindeki mahkum takası yönündeki baskıyı artırmaktadır.

Haber ajansı, tutuklunun adını açıklamadı ancak onun 33 yaşında bir Los Angeles sakini olduğunu söyledi.

RUSYA ÇOK SAYIDA ABD'LİYİ CASUSLUKLA SUÇLUYOR

Rusya'da çok sayıda ABD vatandaşı daha tutuluyor. Wall Street Journal muhabiri Evan Gershkovich, Mart 2023'te casusluk suçlamasıyla Yekaterinburg'da gözaltına alınmıştı.

Eski bir ABD Deniz Piyadesi olan Paul Whelan , yine casusluk iddiasıyla 2020 yılında 16 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Moskova daha önce Whelan ve Gershkovich'in Washington'la takas edilmesine yönelik anlaşmaları reddetmişti. WNBA yıldızı Brittney Griner ve bir başka eski denizci Trevor Reed, 2022'de ABD'deki Rus mahkumlarla takas edilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN