ABD’de Cumhuriyetçiler Meksika sınırına akın ediyor

ABD’de Cumhuriyetçiler Meksika sınırına akın ediyor

ABD’de federal hükümet ile Teksas eyaleti arasında krize neden olan Meksika sınırına akın eden yüzlerce tır ve kamyonun oluşturduğu konvoy sınırda protesto gösterisi düzenledi.

ABD yönetimi ile Teksas yönetimi arasındaki sınır güvenliği krizi sürerken, Başkan Joe Biden’ın güney sınırındaki yasadışı göç sorunuyla mücadele edemediğini öne süren Cumhuriyetçiler, yüzlerce kamyon ve tırdan oluşan konvoyla Teksas-Meksika sınırındaki Quemado bölgesinde protesto gösterisi düzenledi.

yeni-proje-4-001.jpg

“Sınırımızı geri alın” adıyla düzenlenen gösteride en az 100 kamyon ve tırdan oluşan konvoyla katılan ABD’liler sınıra dikenli tel ve duvar örülmesini desteklediklerini ve insanların ülkeye yasal olarak gelmesini istediklerini söylediler. ABD bayraklarıyla sallayan protestocular, “Cennetin duvarları, cehennemin açık sınırları var”, “Federal hükümet yolunu kaybetmiştir. Onların görevi ABD’yi korumaktır” ve “Sınırlarımızı koruyun” yazılı pankartlar taşırken, alanda çok sayıda Trump’ı destekleyen mesajlar yer aldı.

TEKSAS’TA NE OLUYOR?

Texas Valisi Greg Abbott, federal hükümeti sınır güvenliği konusunda yeterli önlem almamakla suçlamış, düzensiz göçün yoğun şekilde yaşandığı Teksas’ın güneyindeki Rio Grande Nehri boyunca caydırıcı önlemlere imza atmıştı.

yeni-proje-5-001.jpg

Abbott, Meksika sınırının dikenli teller ve çeşitli bariyerlerle güçlendirilmesini emretmişti. Bu olayın üzerine sınırdaki bariyerlerin tehlikeli olduğunu ve zor durumdaki göçmenlere yardımı engelleyeceğini savunan Biden hükümeti, ABD Yüksek Mahkemesine başvurmuştu.

Yüksek Mahkeme ise tellerin ve diğer bariyerlerin kaldırılmasını emretmişti. Abbott mahkeme kararına rağmen sınıra tel çekmeye devam ederken, Trump, “Tüm istekli eyalet yönetimlerini, kaçak göçmenlerin girişini önlemek ve onları sınırdan geri göndermek için muhafızlarını Teksas’a konuşlandırmaya çağırıyoruz” açıklamasında bulunmuştu. Trump’ın yardım çağrısının ardından da 25 eyaletin Cumhuriyetçi valileri Teksas’a destek sözü vermişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN