ABD'nin Ukrayna'ya ayırdığı para tükeniyor

ABD'nin Ukrayna'ya ayırdığı para tükeniyor

Beyaz Saray Yönetim ve Bütçe Ofisi Direktörü Shalanda Young, ABD Temsilciler Meclisi ve Senatoya gönderdiği mektupta, Ukrayna'ya gönderilen yardımların durumunu ele aldı. ABD'nin Ukrayna'ya silah ve yardım göndermek için ayırdığı fonun yıl sonuna kadar tükeneceğinin altını çizen Young, Ukrayna'nın ekonomisinin çökmesinin "savaşa devam edemeyecekleri" anlamına geldiğini belirterek yardımlar için ek bütçe talep etti.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken ABD'den Ukrayna'nın ekonomisine yardım talebi geldi. Beyaz Saray Yönetim ve Bütçe Ofisi Direktörü Shalanda Young, Temsilciler Meclisi ve Senatoya gönderdiği mektupta, Ukrayna'ya gönderilen yardımların durumunu ele aldı.

Söz konusu mektupta Young, Ukrayna'nın ekonomisinin çökmesinin, "savaşa devam edemeyecekleri" anlamına geldiğini belirtti.

Young mektubunda, ABD'nin Ukrayna'ya silah ve yardım göndermek için ayırdığı fonun yıl sonuna kadar tükeneceğinin altını çizerek, Kongre'nin yardım için teklif edilen ek bütçeyi onaylamasını talep etti.

Biden yönetimi geçtiğimiz Ekim ayında, Kongre'den, çoğunluğu Ukrayna ve İsrail'e desteğin yanı sıra ABD-Meksika sınırındaki güvenlik önlemlerini artırmak için 105 milyar dolarlık ek fon istemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN