ABD'li Bakanlar, Ukraynalı mevkidaşlarıyla görüştü

ABD'li Bakanlar, Ukraynalı mevkidaşlarıyla görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ve Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile Polonya’nın başkenti Varşova’da bir araya geldi.

Rusya-Ukrayna savaşı 31. gününde devam ederken, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ve Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov Polonya’nın başkenti Varşova’da görüşme gerçekleştirdi.

Varşova’da bulunan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve ABD Savunma Bakanı Austin Lloyd ile ilk defa ikili görüşme gerçekleştiren bakanlar, Ukrayna’nın politik ve savunma konularında daha fazla desteklenmesi ve Rus saldırılarına karşı askeri anlamda güçlendirilmesine yönelik konuları masaya yatırdı.

Görüşme sonrası sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklamalarda bulunan Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba şunları söyledi:

"ABD’li mevkidaşlarımız Blinken ve Austin ile Varşova’da bir araya geldik. Bu özel 2+2 formatı, Ukrayna’nın Rus saldırganlığına karşı savaşma yeteneğini güçlendirmek için hem siyasi hem de savunma alanlarında pratik kararlar almamızı sağlıyor"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN