AB'nin seyahat listesi değişti: İsrail'e vize çıktı

AB'nin seyahat listesi değişti: İsrail'e vize çıktı

Koronavirüs nedeniyle tedbirleri artıran AB, seyahat kısıtlamalarından muaf tutulabilecek ülkeler listesini güncelledi. Listeye İsrail de eklendi, üye ülkeler için bağlayıcılığı bulunmayan ve her iki haftada bir yeniden gözden geçirilen liste 'tavsiye' niteliğinde.

AB, seyahat kısıtlamaları ile ilgili ülkeler listesini güncelledi. 

AB Konseyi'nden yapılan açıklamaya göre, Kovid-19 salgınındaki durum göz önünde bulundurularak geçici seyahat kısıtlamalarının kaldırılabileceği ülkelerin bulunduğu listeye İsrail de dahil edildi.

AB'nin listesinde daha önce Avustralya, Yeni Zelanda, Ruanda, Singapur, Güney Kore, Tayland ve mütekabiliyet şartına bağlı olarak Çin bulunuyordu.

Bu durumda AB ülkeleri, listede bulunan ülkelerden AB'ye girecek kişilere her türlü seyahatlerinde kısıtlama uygulamayabilecek.

NE OLMUŞTU?

AB, martta salgının yayılmasını engellemek için 27 üye ülkenin yanı sıra Schengen bölgesinin parçası olan İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve İsviçre'ye zorunlu olmayan seyahatlere kısıtlamalar getirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN