AB'den seyahatlere test şartı

AB'den seyahatlere test şartı

AB, üçüncü ülkelerden birliğe yapılacak tüm seyahatlerde negatif koronavirüs testi talep edileceğini duyurdu.

Avrupa Birliği (AB) Konseyinden yapılan açıklamada, üye ülkelerin koronavirüs salgınıyla mücadele için seyahatlerdeki kısıtlamalar konusunda yeni bir tavsiye kararı üzerinde anlaştığı açıklandı. 

Buna göre üye ülkeler, AB dışından yapılacak zorunlu olan veya olmayan tüm seyahatlerde en fazla 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu Kovid-19 testi talep edecek. 

KİMLER TEST ŞARTINDAN MUAF? 

Nakliye ve sınır çalışanları ile denizciler bundan muaf tutulabilecek. Bu kişiler için hızlı sonuç veren antijen testi yeterli olabilecek. Koronavirüsün türlerinden birinin tespit edildiği üçüncü bir ülkeden AB'ye gelecek nakliye işçilerinin gelmeden önce hızlı antijen testi yaptırması gerekebilecek. 

AB ülkeleri buna ek olarak 14 güne kadar karantina ve ek Kovid-19 testi isteyebilecek. Karantina ve ek test, özellikle Kovid-19'un türlerinin tespit edildiği ülkelerden gelenlerden talep edilecek.  

SEYAHATLERE YÖNELİK KISITLAMA YENİDEN DÜZENLENDİ

AB'ye zorunlu olmayan seyahatlere yönelik kısıtlamaların hangi durumlarda kaldırılabileceği de yeniden belirlendi. 

Buna göre, bir ülkeye yönelik kısıtlamanın kaldırılması için son 14 günde yeni Kovid-19 vaka sayısının 100 bin kişide 25'ten az olması, son 7 günde 100 bin kişi başına en az 300 testin yapılmış olması, son 7 günde pozitif test sonucunun yüzde 4'ten az olması ve o ülkede virüsün türlerinin tespit edilmemiş olması gerekecek. Bu verilerin Avrupa Hastalık Önleme ve Koruma Merkezi tarafından onaylanmış olması istenecek.  

AB ÇOK SAYIDA ÜLKEYE SEYAHAT KISITLAMASI GETİRMİŞTİ

AB, geçen yıl salgının başlamasının ardından çok sayıda ülkeye zorunlu olmayan seyahatler için kısıtlama getirmişti. Daha sonra birkaç kez güncellenen listede şu an sadece Güney Kore, Singapur, Tayland, Ruanda, Avustralya, Yeni Zelanda ve mütekabiliyete bağlı olarak Çin bu kısıtlamalardan muaf tutuluyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN