Almanya'da halkı alarma geçiren uyarı!

Almanya'da halkı alarma geçiren uyarı!

Alman yetkililer, darbe iddialarının ardından ülkede yaşayan herkesin telefonuna ‘acil durum’ uyarısı gönderdi.

Yerel saatle 11.00’da gerçekleşen denemede, aniden telefonu çalan insanlar şaşkına döndü. Önceki gün medyaya yansıyan darbe iddiaları ve tutuklama haberlerinden sonra tedirgin olan insanlar, ne yapacağını şaşırdı.

esss.jpg

Türkiye’de de AFAD’ın deprem tatbikatıyla beraber önem kazanan alarm sistemleri, sel, yangın, deprem gibi doğal afetlerle beraber dünya genelinde ciddi anlamda önem kazandı. Öte yandan, enerji krizi ve savaşın ortasındaki Avrupa’da birçok insan, geniş kapsamlı bir acil durum durumunda ne yapılacağı konusunda aşırı derecede tetikte.

‘UYARI GÜNÜ’NDE NE YAPILIYOR?

Tatbikat gibi geçen uyarı günlerinde, Almanya genelinde bir felaket senaryosu uygulanıyor. Yani sabah 11.00'dan itibaren aşırı gürültülü olacak şekilde, sirenler çalıyor ve bazı sokaklardan hoparlörlü kamyonlar geçiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN