Almanya'dan yeni 'Kuzey Akım 2' açıklaması: Tamamen durabilir

Almanya'dan yeni 'Kuzey Akım 2' açıklaması: Tamamen durabilir

Dün Başbakan Scholz tarafından Kuzey Akım 2 projesinin onay sürecini durdurduklarının açıklamasının ardından bugün Almanya Ekonomi Bakanı Altmaier, projenin tamamen durdurulabileceğini, Berlin'in AB ve ABD ile koordinasyon halinde olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Donbas'taki Donetsk ve Luhansk bölgelerinin bağımsızlığını tanımasına karşı ilk somut yaptırımlardan biri Almanya'dan gelmişti.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rus doğalgazını Almanya'ya taşıyacak olan Kuzey Akım 2 projesinin onay sürecini durdurduklarını söylemişti. Scholz, "Ukrayna bölgelerinin ayrılmalarını kabul etmiyoruz. Rusya'nın hamlesinden sonra Kuzey Akım 2'ye onay verilemez. Almanya doğalgaz ithalatını çeşitlendirmeyi değerlendiriyor" demişti.

Dün Başbakan Scholz tarafından açıklanan durdurma kararıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Konuya ilişkin açıklama yapan Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, Kuzey Akım-2 projesinin tamamen durdurulabileceğini ve Berlin'in konu hakkında Avrupa Birliği (AB) ve ABD ile koordinasyon halinde olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN