Zelenskiy'nin yaptırım çağrısına Almanya'dan hızlı yanıt: Kuzey Akım 2 projesi durduruldu

Zelenskiy'nin yaptırım çağrısına Almanya'dan hızlı yanıt: Kuzey Akım 2 projesi durduruldu

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya'ya yönelik yaptırımların başlaması için yaptığı çağrıda Kuzey Akım 2 projesinin derhal durdurulmasını istedi. Bunun hemen ardından Almanya'da Federal Hükümet, doğal gaz projesi Kuzey Akım-2'yi durdurma kararı aldı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Donetsk ve Luhansk'ı tanıma kararının ardından ikinci kez açıklamada bulundu. Rusya'nın bu kararıyla Ukrayna karşıtı saldırılara yasal bir zemin hazırladığını söyleyen Zelenskiy, "Büyük bir trajedi yaşanabilir." dedi

Zelenskiy, gerçekleştirdiği basın toplantısında, "Rusya’nın Luhansk ve Donetsk’i tanıması daha fazla saldırganlık için zemin oluşturdu. Ukrayna Dışişleri Bakanlığından Rusya ile diplomatik ilişkilerin kesilmesi yönünde talep aldım" dedi.

Rusya'ya karşı yaptırım uygulanması gerektiğini belirten Zelenskiy, "Kuzey Akım 2 projesi tamamen bitirilmeli" dedi.

Zelenskiy, Dışişleri Bakanı'ndan Rudya ile diplomatik ilişkileri kesme yönünde istekte bulunduğunu söyledi. "Ukrayna'ya karşı bir savaş olmayacağına inanıyoruz" dedi.

kuzey-akim-2.jpg

Kuzey Akım 2 boru hattının Rus doğal gazını Almanya'ya ulaştırması planlanıyor

Zelenskiy'nin açıklamaları şöyle;

"BÜYÜK BİR TRAJEDİ YAŞANABİLİR"

"Saldırılar söz konusu, gerilimin artması durumunda saldırılar yaşanıyor. Büyük bir trajedi yaşanabilir. NATO'da kimler var kimler yok buna baktığımızda ordunuzu güçlendirmeniz gerekiyor aksi takdirde askerler hayatlarını kaybedebilir.

Biz AB ve NATO ülkelerine güvenmek istiyoruz. Evet biz NATO ülkesi değiliz ancak biz Rusya tarafından işgal edilirsek bu, herkes için tehdit olacaktır. Kimse savaş istemiyor ama bizim her türlü saldırıya hazırlıklı olmamız gerekiyor."

ALMANYA PROJEYİ DURDURDU!

Zelenskiy'nin çağrısının hemen ardından Almanya'da Federal Hükümet, Rusya ile yaşanan Ukrayna krizi nedeniyle tartışmalı doğal gaz projesi Kuzey Akım-2'yi durdurma kararı aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN