Annesini öldürttü, hapiste yattı! Şimdi sosyal medya fenomeni

Annesini öldürttü, hapiste yattı! Şimdi sosyal medya fenomeni

Annesini, erkek arkadaşına öldürttüğü için sekiz yıl hapis yattan Amerikalı Gypsy Rose Blanchard, hapisten çıktığı Aralık sonundan beri milyonlarca takipçisi olan bir sosyal medya fenomeni haline geldi.

DIŞ HABERLER

Yaşadığı dram sayısız habere ve belgesele onu olan 32 yaşındaki Gypsy Rose Blanchard, annesini öldürttüğü için 8 yıl hapis yattıktan sonra 28 Aralık 2023’te şartlı olarak tahliye edildi. Blanchard tahliye edildikten sonra televizyon kanallarının en çok davet edilen konuklarından birisi haline geldi. Blanchard’ı Tik Tokt’tan 9,6 milyon kişi takip ediyor Instagram’daki takipçi sayısı ise 8 milyonun üzerinde.

yeni-proje-5-002.jpg

Blanchard’ın annesini öldürtmesine rağmen nerdeyse bir kahraman muamelesi görmesinin arkasında, genç kadının çocukluk ve gençlik yıllarında anesinden gördüğü zulüm yatıyor. Blanchard’ın annesi Clauddine Blanchard kızını 20 yıl boyunca uydurma hastalıklarla tekerlekli sandalyeye mahkum etti. Eski bir hemşire yardımcısı olan Clauddine doktorları ve çevresini de kandırmaya başardı.

yeni-proje-2-003.jpg

Gypsy 20’li yaşlarının başında annesinin kendisini uydurma hastalıklarda kandırdığının farkına vardı. İnternet üzerinde tanıştığı erkek arkadaşı Nicholas Paul Godejohn’u annesini öldürmesi için ikna etti. Godejohn cinayeti 18 bıçak darbesiyle işledi.

Cinayet sonrası olayı itiraf eden Blanchard, içinde bulunduğu psikolojik durum da göz önünde bulundurularak 8 yıl hapis cezası aldı. Erkek arkadaşı ise ömür boyu hapse mahkum edildi. Olay hem Amerikan hem de dünya medyasında geniş yer buldu.

Blanchard hapisten çıktığı günden beri bütün ünlü televizyon kanallarına konuk oldu. Kendisine sorulan ‘’Cinayetten başka imkanın yok muydu?’’ sorusuna ise ‘’Vardı elbette. Ama o zamanlar ben bunu göremiyordum’’ diye cevap verdi. Annesini bir canavar olarak görmediğini söyleyen Blanchard ‘’Psikolojik olarak hasta bir kadındı. Onu affettim. Annemi özlüyorum ve cinayetten dolayı pişmanım diyor’’

Blanchard hapisteyken tanışıp ve iki yıl mektup arkadaşlığı yaptığı Ryan Scott Anderson’la evlendi. Her gün sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla takipçilerine hayatından paylaşımlar sunuyor. Blanchard cinayete azmettirdiği ve ömür boyu hapis cezası alan eski arkadaşı Godejohn hakkında ise ‘’Yolculuğunun devamı için her şeyin iyi olmasını diliyorum. Dikkatimi kendime yöneltmeliyim’’ şeklinde kısa bir ifade kullanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN