Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg'den 'Ukrayna' eleştirisi

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg'den 'Ukrayna' eleştirisi

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim nedeniyle bazı ülkelerin, diplomatlarını bu ülkeden çekme kararını eleştirdi. Alman basınına konuşan Schallenberg ''Diplomatlarınızı erken bir zamanda çekerseniz bunun Ukrayna'daki insanlara yönelik kuşku uyandırıcı bir işaret olacağını düşünüyorum." dedi.

Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim nedeniyle başta ABD olmak üzere bazı ülkelerin, diplomatlarını bu ülkeden çekme kararına tepki gösterdi.

Schallenberg, bu yaklaşımın Ukrayna'daki insanlar için kuşku uyandırıcı bir adım olduğunu ifade etti.

Rusya-Ukrayna gerilimine ilişkin Alman basınına açıklamalarda bulunan Schallenberg, Rusya'nın olası bir müdahalesi gerekçe gösterilerek diplomatların başkent Kiev'den çekilmesi kararını eleştirerek "Diplomatlarınızı erken bir zamanda çekerseniz bunun Ukrayna'daki insanlara yönelik kuşku uyandırıcı bir işaret olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Schallenberg, bu kırılgan süreçte Avusturyalı diplomatların mümkün olduğunca Ukrayna'da kalmayı sürdüreceğini açıkladı.

AVUSTURYA SİLAH GÖNDERMEYECEK

Almanya'nın söz konusu gerginlik karşısındaki duruşunu desteklediklerini ifade eden Schallenberg, Avusturya'nın Ukrayna'ya silah göndermeyeceğini söyledi.

Schallenberg, iki ülke arasındaki gerginliğe ilişkin kullanılan dile dikkat edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN