Vladimir Putin: Önerilerimiz karşılanmadı ancak müzakereye hazırız

Vladimir Putin: Önerilerimiz karşılanmadı ancak müzakereye hazırız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin'de 'Ukrayna krizi' hakkında konuştu. Putin, ''Rusya'nın önerileri karşılanmadı ancak müzakere etmeye hazırız.'' dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin'de Almanya Başbakanı Olaf Scholz'la düzenlediği ortak basın toplantısında Ukrayna krizi hakkında açıklamalarda bulundu.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Putin, "Sahada gerginliğin azaldığını henüz görmüş değiliz. Avrupa güvenliği konusunda müzakere etmeye hazırız. Ancak diğer tüm konularında kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesi lazım.'' dedi.

''MÜZAKEREYE HAZIRIZ''

Ukrayna ile müzakere etmeye hazır olduklarını vurgulayan Putin, ''Ukraynalı yetkiler Minsk anlaşmasına uymaya yanaşmıyorlar. Doğu Ukrayna için özel statü taleplerimiz var. Almanya'nın önceki dışişleri bakanı, bazı konularda fedakarlık yapılabileceğini, ortada buluşabileceğini söylemişti. Ancak böyle bir şey söz konusu olmadı. Rusya'nın önerileri karşılanmadı ancak müzakere etmeye hazırız.'' şeklinde konuştu.

''SAVAŞ İSTEMİYORUZ''

Tatbikat yapan askerlerin bir kısmının bölgeden çekildiğini ifade eden Putin, Avrupa'da savaş istemiyoruz vurgusunda bulundu. Putin, şunları söyledi:

''Bunların yanı sıra İran'ın nükleer programını konuştuk. Bu noktada da duruşumuz değişmedi. Bu yapıcı görüşme için de teşekkür ediyorum. Rusya'nın önerileri karşılanmadı ancak müzakere etmeye hazırız. Avrupa'da savaş istemiyoruz''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN