Bangladeş'te göçmen kampında çıkan yangında 4 bin 500 kişi evsiz kaldı

Bangladeş'te göçmen kampında çıkan yangında 4 bin 500 kişi evsiz kaldı

Bangladeş’in Cox’s Bazaar kentinde bulunan ve Arakanlı Müslümanların kaldığı kampta dün çıkan yangında 469 ev küle dönerken, 4 bin 500 kişi de evsiz kaldı. Evi yanan kişiler gece boyunca dışarıda kaldı.

Bangladeş’te, 2017’de Myanmar’da askeri operasyonlardan kaçan 1 milyondan fazla Arakanlı Müslümana ev sahipliği yapan Cox’s Bazar şehrindeki Shafiullah Kata bölgesindeki 16 numaralı kampta yangın çıkmıştı. Resmi kayıtlara göre yangında okul, cami ve bazı dükkanların yanı sıra 469 ev küle döndü. Toplamda 4 bin 500 kişinin evsiz kaldığı yangının nedeni henüz netlik kazanmazken, başlatılan soruşturma kapsamında 5 kişilik bir ekip görevlendirildi.

GECE BOYUNCA DIŞARIDA KALDILAR

Evsiz kalanlar geceyi dışarda geçirirken, evi küle dönen bazı göçmenlerin evlerinin yanında oturarak gözyaşları dökmesi kampta yaşayanların çaresizliklerini gözler önüne serdi.

Bangladeşli yetkililer ve Türkiye’nin de aralarında bulunduğu uluslararası yardım kuruluşları yangının çıktığı kampta kalanlara el yardım eli uzattı. Bangladeş Mülteci, Yardım ve Geri Dönüş Komisyonu tarafından evsiz kalanlara yeniden ev yapılmaya başlandığı öğrenildi. Evlerin inşası tamamlanana kadar evsiz kalanlar kamp içerisinde başka bir bölgede konaklayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN