Batılı liderlerden Rusya'ya art arda kınama mesajları

Batılı liderlerden Rusya'ya art arda kınama mesajları

ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, Polonya, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal için harekete geçmesini kınarken, AB Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Borrell, "İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'nın en kara günü” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın Donbas bölgesine Rus askerlerinin girdiğini ilan etmesinin ardından birçok ülke ve Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler (BM), NATO liderlerinden 'şiddetle kınama' mesajları geldi.

BIDEN: AĞIR YAPTIRIMLAR UYGULAYACAĞIZ

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, ABD Başkanı Joe Biden saldırıyı kınadı ve Rusya'yı sorumlu tutacağına söz verdi. Biden, Ukraynalı mevkidaşı Volodimir Zelenski ile konuştuğunu ve Zelenski'nin kendisini Ukrayna halkının yanında olmaya çağırdığını belirtti. Biden, "G7 liderleri ile görüşeceğim. ABD, müttefiklerimiz ve ortaklarımız Rusya'ya ağır yaptırımlar uygulayacak" dedi.

Avrupa'daki ülkeler de Rusya'nın harekatını kınamakta gecikmedi.

MACRON: RUSYA OPERASYONLARA DERHAL SON VERMELİ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmauel Macron, Rusya'nın sabah saatlerinde Ukrayna’ya yönelik gerçekleştirdiği saldırıların ardından, "Fransa, Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açma kararını şiddetle kınıyor. Rusya askeri operasyonlarına derhal son vermeli" dedi.

BORRELL: AVRUPA'NIN EN KARA GÜNÜ

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Josep Borrell saldırıyla ilgili, “İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'nın en kara günü” dedi.

SCHOLZ'DAN ZELENSİ'YE DAYANIŞMA SÖZÜ

Almanya hükümeti, Başbakan Olaf Scholz'un Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile görüştüğünü ve ona dayanışma sözü verdiğini açıkladı.

Ekonomi Bakanı Robert Habeck yaptığı açıklamada, "Avrupa'da yalnızca tarih kitaplarında görebileceğini düşündüğümüz bir kara savaşının içindeyiz. Bu, uluslararası hukukun açık bir ihlalidir" dedi.

JOHNSON: İNGİLTERE KESİNLİKLE YANIT VERECEK

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, bu "provokasyonsuz saldırı" karşısında "dehşete düştüğünü" ve İngiltere'nin "kesinlikle buna yanıt vereceğini" söyledi.

DRAGHI: DAYANAKSIZ VE HAKSIZ

İtalya Başbakanı Mario Draghi, eylemin "dayanaksız ve haksız" olduğunu söyledi ve buna, “Birlik ve kararlılıkla hemen yanıt vermek için Avrupalı ​​ve NATO müttefikleriyle birlikte çalışıyoruz” dedi.

MULLER: NATO'NUN DOĞU KANADINI GÜÇLENDİRME ZAMANI GELDİ

Polonya hükümet sözcüsü Piotr Muller, "NATO'nun doğu kanadını güçlendirme zamanının geldiğini" söyledi ve "Bu tür kararların alınmasını bekliyoruz" dedi.

STOLTENBERG: NATO UKRAYNA'NIN YANINDA

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, bloğun bu korkunç zamanda Ukrayna'nın yanında olduğunu ve NATO'nun tüm müttefiklerini savunmak için gereken her şeyi yapacağını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN