Lukaşenko, Rusya'ya desteğini açıklamıştı: Belarus da Ukrayna'ya saldırdı

Lukaşenko, Rusya'ya desteğini açıklamıştı: Belarus da Ukrayna'ya saldırdı

Belarus lideri Lukaşenko, ülkedeki Rus kuvvetlerinin bölgede kalmaya devam etmesinin kendi istediği olduğunu açıkladı. Ardından Belarus'un Ukrayna'ya 4 balistik füze atışı yaptığı bildirildi.

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, ülkedeki Rus kuvvetlerinin kendi inisiyatifiyle bölgede kalmaya devam ettiğini açıkladı.

Rus haber ajansı İnterfax’ta yer alan habere göre, Belarus ordusu yetkilileriyle yaptığı toplantıda konuşan Lukaşenko, "Açıklığa kavuşturmak için söylüyorum; Putin’le yaptığımız son toplantıda belli sayıda Rus kuvvetinin güney Belarus’ta tutulması gerektiğini bizzat teklif ettim" diye konuştu.

'KÜÇÜK BİR RUS KUVVETİNİN SINIRDA KALMASINI ÖNERDİM'

Belarus Başkanlık İletişim Dairesi’ne yakınlığıyla bilinen Telegram kanalı First Man’s Pool’un aktardığına göre Lukaşenko, sözlerine şöyle devam etti:

"Neden? Ukrayna askeri birlikleri sınıra doğru konuşlandırılıp tatbikat başladığı sırada güney bölgemizi korumaya hazır olmadığımızı söylemekten utanmıyorum. Bunun farkındaydık ama konuşlandırdığımız hiçbir kuvvet olmadı. Bu yüzden Putin’e küçük bir Rus kuvvetinin, yerlerini kendi birliklerimizle değiştirinceye kadar güney sınırda kalmasını önerdim."

'UKRAYNA’YA SAVAŞ AÇMAYI DÜŞÜNMÜYORDUK'

"Putin benimle aynı fikirdeydi" diyen devlet başkanı Lukaşenko, Rus liderin kendisine şu şekilde cevap verdiğini söyledi:

"Haklısınız, kalmalılar. Bu, Ukrayna’daki çılgın politikacıların gerekli sonuçları çıkarması için başka bir fırsat. Belki de bu şekilde oturup barışmaya karar vermeleri gerektiğini anlayacaklardır. Kardeş halklar arasında savaş olmamalı".

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna liderleri ve politikacılarını sorunları müzakere masasında çözmek için ikna etmeye çalıştığını savunan Lukaşenko, "Ukrayna’ya savaş açmayı düşünmüyorduk" dedi.

'BELARUS’A KARŞI BİR TEHDİT YOK'

Haber ajansı BelTa’da yer alan bir habere göre Lukaşenko, yine askeri yetkililerle yaptığı toplantıda Belarus’un herhangi bir yönden tehditle karşı karşıya olmadığını, ancak 'yapılan planların farkında olduklarını' söyledi.

BELARUS DA UKRAYNA'YA SALDIRDI

Tüm bu gelişmelerin ardından Belarus'tan yapılan açıklamada Ukrayna'ya 4 balistik füze atışı yaptığı duyuruldu. Belarus, Rusya'ya açık desteğini bir kez daha vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN