Batılı ülkelerle bağlarını kesen Nijer’de Rusya’yla yeni dönem: Askeri eğitmen ve hava savunma sistemi aldı

Batılı ülkelerle bağlarını kesen Nijer’de Rusya’yla yeni dönem: Askeri eğitmen ve hava savunma sistemi aldı

Geçtiğimiz yıl gerçekleşen askeri darbenin ardından ABD’nin Afrika’daki kritik müttefiklerinden Nijer’e Rusya tarafından askeri eğitmen ve hava savunma sistemi gönderildiği bildirildi.

Nijer devlet televizyonundaki haberde, Rusya'nın gönderdiği askeri eğitmen, personel ve hava savunma sistemlerinin ülkeye ulaştığı belirtildi.

Televizyona konuşan bir eğitmen, iki ülke arasındaki askeri işbirliğini geliştirmek ve orduyu eğitmek üzere Nijer'e geldiklerini söyledi.

FRANSIZ ELÇİ SINIR DIŞI EDİLMİŞTİ

Nijer, Temmuz 2023'teki askeri darbeden kısa süre sonra Fransa ile askeri işbirliği anlaşmasını feshetmiş ve Fransa'nın Niamey Büyükelçisi Sylvain Itte'yi sınır dışı etmişti.

Niamey yönetimi, Nijer'de yaklaşık bin askeri ve İHA üssü bulunan ABD ile de askeri iş birliği anlaşmasını mart ayında feshetmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN