Berlin'de İkinci Libya Zirvesi 23 Haziran'da

Berlin'de İkinci Libya Zirvesi 23 Haziran'da

Almanya, İkinci Berlin Libya Konferansı'nın 23 Haziran'da düzenleneceğini açıkladı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ayrıca katılımcı ülkelere davet gönderildiği de belirtildi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, İkinci Berlin Libya Konferansı ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, Dışişleri Bakanı Heiko Maas ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Berlin sürecine katılan ülkeleri ve örgütleri 23 Haziran'da düzenlenecek İkinci Berlin Libya Konferansı'na davet ettiği belirtildi.

ULUSAL BİRLİK HÜKÜMETİ İLK KEZ KATILACAK

Konferansa ilk kez Libya'daki Ulusal Birlik Hükümeti'nin de katılacağı bilgisi paylaşılan açıklamada, 19 Ocak 2020’de düzenlenen Berlin Libya Konferansı’ndan sonra, ülkedeki sulhu tesis etmek için kaydedilen ilerlemelerin bilançosunun çıkarılmasına hizmet edecek konferansta ayrıca Libya'nın istikrarının sürdürülebilmesi için atılacak sonraki adımlara odaklanılacağına işaret edildi.

PARALI ASKERLER GÜNDEMDE

Açıklamada bu kapsamda, 24 Aralık’ta yapılması planlanan seçimlerin hazırlıkları ve ateşkes anlaşmasında yer alan yabancı birliklerin ve paralı askerlerin Libya’dan çekilmesinin ön planda yer alacağı, bunun yanı sıra Libya’daki güvenlik güçlerinin birleştirilmesine ilişkin adımların ele alınacağı kaydedildi.

Konferansın Libya'nın istikrara kavuşması için uluslararası desteğin bir ifadesi olduğu aktarılan açıklamada, "Uluslararası toplum BM himayesinde Libya’daki barış sürecini yakından ve yapıcı şekilde eşlik etmeye hazırdır" ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN