Beyaz Kasklılar'dan Rus ordusu uyarısı: Ne ahlakları var ne vicdanları!

Beyaz Kasklılar'dan Rus ordusu uyarısı: Ne ahlakları var ne vicdanları!

Suriye’deki içi savaşta yardım ve kurtarma faaliyetleri yapan Beyaz Kasklılar adlı grup Ukraynalıları Rus ordusunun vahşi yöntemleri konusunda uyardı.

KARAR | ALMANYA

Suriye’deki iç savaşta yaptıkları yardım ve kurtarma faaliyetleri ile sivillere büyük destek sunan Beyaz Yakalılar adlı kuruluşun lideri Raed El Saleh Washington Post gazetesine Ukraynalılara yardıma hazır olduklarını söyledi.

Rus ordusunun hiç bir prensip tanımadığını söyleyen El Saleh “Ne ahlakları ve ne vicdanları var‘‘ diyerek, Suriye’de direnişçilerin 7 yıldır Rus ordusuna karşı savaştığını hatırlattı. El Saleh “Şimdi Ukraynalılar da canavarca, ahlaksızca ve vahşice işleyen bu ölüm makinasını tanıyacak‘‘ şeklinde konuştu.

Rus ordusunun 2015’ten beri direnişçilerin hakim olduğu şehirleri havadan bombaladığını belirten El Saleh bu saldırılarda okullar ve hastanelerin de hedef alındığını hatırlatarak, “Bunun arkasında bir sistem var. Ruslar böylece sivil direnişi kırmak istiyor‘‘ dedi.

BEYAZ KASKLILAR KİMDİR?

Beyaz Kasklılar gönüllüler tarafından sivillere yardım etmek amacıyla Suriye’de kuruldu. Kuruluşa 2016 yılında Alternatif Nobel ödülü verildi. Yaptıkları kurtarma faaliyetleri esnasında çektikleri görüntülerle de Suriye’deki vahşeti dünyaya duyuruyorlar. Rusya ve Suriye rejimi Beyaz Kasklılara teröre destek suçlaması yapıyor.

Beyaz Kaskılar Ukraynalılar için bir video serisi hazırlayacak. Bu videoda yaralıların saldırı altında olan binalardan nasıl çıkarılacağı, patlamayan raketlerle nasıl baş edileceği gibi bilgiler bulunuyor. Beyaz Kasklılar ayrıca Ukrayna’ya yardım malzemeleri ve uzman eleman göndermeye hazır olduklarını açıkladı.

Öte yandan Suriye’de Rusya’ya karşı savaşan direnişçi gruplardan bazıları Ukrayna’da savaşmak istediklerini açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN