AK Partili Karahocagil: Aslında savaş Ukrayna adı altında ABD-Rusya savaşıdır

AK Partili Karahocagil: Aslında savaş Ukrayna adı altında ABD-Rusya savaşıdır

AK Partili Karahocagil, devam eden Ukrayna-Rusya Savaşı'na ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Savaşın bir ABD-Rusya savaşı olduğunu kaydeden Karahocagil, "Olan Ukrayna'ya oldu" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken, AK Parti Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırdığını ifade ederek, ABD ve Avrupa ülkelerinin, ateşkes anlaşması yönünde diplomatik görüşmeler yapmak yerine Ukrayna üzerinden Rusya'ya yaptırım uygulama çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

ukrayna.jpg
AK Parti Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yaptırımların Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e geri adım attırmayacağının bilincinde olduğunu dile getiren Karahocagil, savaştan kısa bir süre önce de Rusya ile Ukrayna arasında Türkiye'nin arabuluculuk teklifinde bulunduğunu hatırlattı.

"OLAN UKRAYNA'YA OLDU"

Mustafa Levent Karahocagil, iki ülkenin dışişleri bakanlarının, yarın Antalya Diplomasi Forumu'nda bir araya geleceğini kaydetti.

AK Parti hükümeti savaşın sona ermesi için çaba gösterirken NATO'nun kurucu üyesi ABD'nin, Avrupa'ya 500 ek Amerikan askeri gönderme kararı aldığına dikkati çeken Karahocagil, "Aslında savaş Ukrayna adı altında ABD-Rusya savaşıdır. Filler tepişir, çimenler ezilir. Burada maalesef olan Ukrayna'ya oldu. Rusya, Batı ülkelerine karşı gücünü ispatlamak adına altın tepside sunulan Ukrayna'yı işgal etti" değerlendirmesinde bulundu.

Rusya'ya karşı her türlü yaptırımı hayata geçirme derdinde olan ABD ve Avrupa Birliği'nin amaçlarına ulaşmasının çok zor olduğunu söyleyen Karahocagil, bu restleşmeden sadece Ukrayna'nın değil tüm dünyanın zarar göreceğini vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN