Beyaz Saray ile Kremlin arasında Kazakistan polemiği

Beyaz Saray ile Kremlin arasında Kazakistan polemiği

Kazakistan'daki protestolara yönelik yetkililerin, Kolektif Güvenlik Örgütü Anlaşması (KGÖA) üyelerinden barış gücü istemelerine ABD Dışişleri Bakanı Blinken, 'Ruslar bir kez evinize girdi mi, onları evinizden uzaklaştırmanız çok zordur.' ifadelerini kullanınca Rus Dışişleri Bakanlığı da yazılı açıklamasında 'Amerikalılar evine geldiğinde, hayatta kalmak, soyguna veya tecavüze uğramamak zor oluyor.' cümlelerine yer verdi.

Kazakistan'daki protestolar ABD ile Rusya arasında yeni bir polemik yarattı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Kolektif Güvenlik Örgütü Anlaşması (KGÖA) üyelerinden barış gücü istemelerini anlayamadıklarını söyledi. Bakan Blinken, "Bence yakın tarihten alınabilecek bir ders şu ki Ruslar bir kez evinize girdi mi, onları evinizden uzaklaştırmanız çok zordur." ifadelerini kullandı.

MOSKOVA: ABD GELİNCE TECAVÜZ VE SOYGUNA UĞRAMAMA ZOR

EuroNews'te yer alan habere göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı yazılı bir açıklama yaparak ABD'li muhataplarına cevap verdi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Blinken'ın Rusya'nın Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) kapsamında Kazakistan'a asker gönderilmesine öncülük etmesi ile ilgili açıklamaları değerlendirildi.

Blinken'ın Kazakistan'daki olaylarla ilgili 'kaba şekilde şaka yaptığı' belirtilen açıklamada şunları kaydetti:

"Blinken, tarih derslerini çok seviyorsa, şunu bilmeli: Amerikalılar evine geldiğinde, hayatta kalmak, soyguna veya tecavüze uğramamak zor oluyor. Yakın geçmiş değil, Amerikan devletinin 300 yıllık tarihi bize ders veriyor. Kuzey Amerika kıtasındaki Kızılderililer, Koreliler, Vietnamlılar, Iraklılar, Panamalılar, Yugoslavyalılar, Libyalılar, Suriyeliler ve kendi evinde davet edilmeyen bu misafirleri görme şansına sahip olan diğer talihsiz insanlar, bununla ilgili birçok şey anlatabilir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN