Putin ile Tokayev Kazakistan'daki durumu görüştü

Putin ile Tokayev Kazakistan'daki durumu görüştü

Rusya Devlet Başkanı Putin, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile Kazakistan'daki durumu telefonda görüştü. Kremlin'den gelen açıklamaya göre liderler, düzenin sağlanması yönünde alınan önlemlerle ilgili görüş alışverişinde bulunup temas halinde kalma konusunda anlaştı.

Kremlin Sarayından yapılan açıklamaya göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile telefon görüşmesi yaptı. Kazakistan'daki durumun ele alındığı görüşmede iki lider, Kazakistan'da düzenin sağlanması yönünde alınan önlemlerle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Tokayev'in ülkedeki durumun istikrara kavuşma yönünde ilerlediğini belirttiği görüşmede, bu bağlamda, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) ülkelerinin Kazakistan'a verdiği destek için teşekkür etti.

Ayrıca Tokayev, KGAÖ üyesi ülke liderlerinin yakın zamanda video konferans yöntemiyle görüşme yapmasını da teklif etti. Putin de bu teklifi olumlu karşıladı.

İki lider, sürekli temas halinde kalınması konusunda mutabık kaldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN