BM: Gazze'deki çaresiz sivillerin acil yardıma ihtiyacı var

BM: Gazze'deki çaresiz sivillerin acil yardıma ihtiyacı var

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar 147 gündür devam ediyor. Dün Gazze’de yardım kamyonların etrafına toplanan sivillere İsrail askerleri tarafından açılan ateşte 100’den fazla kişinin öldüğünü duyurulmuştu. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, yaşanan olayı kınadığını söyledi ve "BM'nin bir haftadan uzun süredir yardım ulaştıramadığı kuzeydekiler de dahil olmak üzere, Gazze'deki çaresiz sivillerin acil yardıma ihtiyacı var” dedi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, dün Gazze’de yardım kamyonlarının etrafına toplanan sivillere İsrail askerleri tarafından ateş açıldığını ve 100’den fazla kişinin öldüğünü duyurmuştu.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) ise yaptığı açıklamada, Gazze’de yardım kamyonlarının sınır kapısından girişi sırasında yaşanan izdihamda ‘onlarca Gazzelinin kamyonların ezmesi sonucu hayatını kaybettiğini’ iddia etmişti.

konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, “Perşembe günü Gazze'de 100'den fazla kişinin yardım ararken öldüğü veya yaralandığı bildirilen olayı kınıyorum. BM'nin bir haftadan uzun süredir yardım ulaştıramadığı kuzeydekiler de dahil olmak üzere, Gazze'deki çaresiz sivillerin acil yardıma ihtiyacı var” dedi.

'BU DAĞITIMDA UNRWA VE BM KURUMLARI YER ALMADI'

Gazze’de son 5 ayda 30 bin Filistinlinin hayatını kaybettiğini belirten UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, bir konvoydan hayat kurtaran insani yardımı çaresizce almaya çalışırken 100 kişinin öldüğü ve 700 kişinin de yaralandığı bildiriliyor. Bu dağıtımda ne UNRWA ne de başka bir BM kurumu yer almadı. Bu çılgınlık ne zaman bitecek?” dedi.

Lazzarini ayrıca geçen hafta yaptığı açıklamada UNRWA’nın Gazze’ye en son 23 Ocak’ta gıda yardımı ulaştırabildiğini açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN