BM: Rusya'nın Ukrayna'da misket bombası kullandığına ilişkin raporlar var

BM: Rusya'nın Ukrayna'da misket bombası kullandığına ilişkin raporlar var

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Liz Throssell, Rusya’nın işgal harekatı düzenlediği Ukrayna’da birkaç kez misket bombası kullandığını açıkladı.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Liz Throssell, Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği saldırılar hakkında açıklamalarda bulundu.

Rus birliklerinin Ukrayna’daki yerleşim bölgelerinde birkaç kez misket bombası kullandığına ilişkin güvenilir raporlar alındığını belirten Throssell, bu tür silahların ayrım gözetmeksizin kullanılmasının savaş suçu olarak değerlendirilebileceğini kaydetti.

Misket bombalarının geniş bir alanı etkilemesi nedeniyle yerleşim bölgelerinde kullanımının uluslararası hukuk ilkeleriyle bağdaşmadığını vurgulayan Throssell şunları söyledi:

"Rus makamlarına, sivillere ve sivil yapılara yönelik saldırılar ile ayrım gözetmeden yapılan her türlü saldırının uluslararası hukuk kapsamında yasak olduğunu ve savaş suçu sayılabileceğini hatırlatıyoruz"

BM, 24 Şubat’tan bu yana Rusya’nın Ukrayna’daki saldırılarında 549 sivilin öldüğünü, 957 kişinin ise yaralandığını açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN