BM Genel Sekreteri Guterres'ten Rusya'ya 'dur' çağrısı: Sokak sokak, ev ev fethedemezsiniz

BM Genel Sekreteri Guterres'ten Rusya'ya 'dur' çağrısı: Sokak sokak, ev ev fethedemezsiniz

BM Genel Sekreteri Guterres, Rusya'ya düşmanlığı durdurma ve müzakere çağrısında bulunarak "Daha kaç bomba düşmeli? Daha kaç Mariupol yok edilmeli? İki haftadan fazla bir süredir Mariupol Rus ordusu tarafından kuşatıldı, durmaksızın bombalandı, bombalandı ve saldırıya uğradı. Ne için? Mariupol düşse bile Ukrayna şehir şehir, sokak sokak, ev ev fethedilemez" diye konuştu.

SELÇUK ACAR/NEW YORK

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Rusya ve Ukrayna arasında süregelen savaşla ilgili yaptığı basın toplantısında konuştu. Guterres, Rusya’nın saldırısı altındaki Ukrayna’nın Mariupol kentinde bir trajedi yaşanırken gazetecilere yaptığı açıklamada Ukrayna'daki savaşın "kazanılamaz" olduğunu söyledi.

'UKRAYNA SOKAK SOKAK, EV EV FETHEDİLEMEZ'

Rusya'ya "düşmanlıkları durdurma" ve "ciddi" müzakere çağrısında bulunan Guterres, şu ifadeleri kullandı:

"Daha kaç bomba düşmeli? Daha kaç Mariupol yok edilmeli? İki haftadan fazla bir süredir Mariupol Rus ordusu tarafından kuşatıldı, durmaksızın bombalandı, bombalandı ve saldırıya uğradı. Ne için? Mariupol düşse bile Ukrayna şehir şehir, sokak sokak, ev ev fethedilemez."

'UKRAYNA HALKI CEHENNEMİ YAŞIYOR'

Konuşmasında savaşın tek sonucunun "göz alabildiğine yıkım, daha fazla fazla acı ve korku" olduğunu söyleyen Guterres, şöyle devam etti:

"Ukrayna halkı cehennemi yaşıyor ve küresel bir açlık krizine dönüşme tehdidinde bulunan gıda, enerji ve gübre fiyatlarının hızla yükselmesinin yansımaları dünya çapında hissediliyor. Gelişmekte olan ülkeler zaten Kovid-19 yükü ve yeterli finansmana erişim eksikliği altında boğuluyordu. Şimdi onlar da bu savaşın bir sonucu olarak ağır bir bedel ödüyorlar."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN