"Rusya'nın yaptığı BM Sözleşmesi'nin ihlal etmektir"

"Rusya'nın yaptığı BM Sözleşmesi'nin ihlal etmektir"

Almanya ve Norveç hükümetleri, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi'nin 49'uncu oturumunda Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarına tepki gösterdi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları 8. günde de devam ederken Almanya ve Norveç'ten Rusya'ya tepki gösterdi. İki Dışişleri Bakanı da yapılanların BM Sözleşmesi'nin bir ihlali olduğuna dikkati çekti.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin Ukrayna halkının özgürlüğü ve temel insan haklarına saldırı olduğunu vurguladı. Bearbock aynı zamanda Rusya'nın bu saldırısının BM Sözleşmesi'nin bir ihlali olduğuna dikkati çekti.

"BAĞIMSIZ BİR İNCELEME KURULU KURULMASI GEREK"

Ukrayna'da yaşananın feci bir insan hakları ihlali olduğunu ifade eden Baerbock, "Bizi biz yapan unsur insan haklarıdır. İnsan haklarının inkarı ise bizi yok eder. İnsan hakları, politikamızın temelinde olmalıdır. Rusya'nın saldırılarına karşı ses çıkarmalıyız" açıklamasında bulundu.

Baerbock, Ukrayna'da Rusya'nın insan hakları ihlallerinin ortaya çıkarılması için Konsey'e, bağımsız bir inceleme komisyonu kurulması çağrısı yaptı.

"BU SALDIRI ADALETSİZ, ZAMANSIZ VE SORUMSUZ BİR HAREKETTİR"

Norveç Dışişleri Bakan Yardımcısı Eivind Vad Petersson ise Rusya'nın saldırılarını kınadı. Petersson, "Bu saldırı adaletsiz, zamansız ve sorumsuz bir harekettir. Aynı zamanda Belarus'u, bu saldırılara yardım ettiği için kınıyoruz" şeklinde konuştu.

Petersson, "Rusya'nın bu saldırıları derhal ve şartsız olarak durdurması ve bölgeden askeri varlığını çekmesi çağrısında bulunuyoruz. Rusya, uluslararası hukuka saygı duymalı ve sivillerin güvenliğini gözetmelidir" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN