'Rusya’nın işgal planı deşifre oldu' iddiası: Kritik tarih 6 Mart

'Rusya’nın işgal planı deşifre oldu' iddiası: Kritik tarih 6 Mart

Dünyanın merak ve endişeyle takip ettiği Rusya-Ukrayna krizinde yeni bir gelişme yaşandı. Rus ordusunun planları olduğu iddia edilen belgelere göre Rusya, operasyonu 6 Mart'ta sonlandıracak. Sonlandırmaması halinde ise Rus ordusunun, yaşadığı lojistik sıkıntılar sebebiyle büyük kayıplar vereceği söyleniyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya işgale yönelik askeri operasyonunun sekizinci gününde, bölgedeki gelişmelerle ilgili yeni detaylar gelmeye devam ediyor.

Son olarak, Ukrayna ordusundan bir kaynağın, Rusya'nın savaş planları olduğu iddia edilen belgeleri yayınladığı öne sürüldü.

a.jpg

Hollandalı gazeteci Hans de Vreij'in Twitter hesabından yayınladığı belgelerde, operasyon planlarının 18 Ocak 2022'de onaylandığı, operasyonun başlangıç tarihinin 20 Şubat, bitişinin de 6 Mart olarak belirlendiği görülüyor.

b.jpg

Uzmanlara göre, operasyon 6 Mart'ta sona ermeyip daha uzun sürerse, Rus ordusu büyük bir lojistik sıkıntı yaşayacak ve bu nedenle de büyük kayıplar verecek.

c.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN