Brezilya: G20 ülkeleri İsrail'in Refah'a saldırı planına karşı

Brezilya: G20 ülkeleri İsrail'in Refah'a saldırı planına karşı

İsrail’in katliamını yüz binlerce Filistinlinin sığındığı Refah’a genişletme planına ilişkin açıklama yapan Brezilyalı bakan Vieira, üye ülkelerin çoğunun operasyona karşı çıktığını söyledi.

Brezilya'nın ev sahipliğinde Rio de Janeiro kentinde tamamlanan G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda konuşan Brezilya Dışişleri Bakanı Mauro Vieira, toplantıda üye ülkelerin çoğunun İsrail'in Refah'a yapmayı planladığı operasyona karşı çıktığını belirtti.

Bakan Vieira, G20 ülkelerinin, Filistin Devleti'nin kurulması konusunda "hemfikir" olduğunu belirterek "Birçok ülke, İsrail'in Refah'a yapmayı duyurduğu operasyona karşı çıkarak İsrail hükümetinden bu kararını gözden geçirmesini ve derhal askıya almasını talep etti" ifadesini kullandı.

‘ÖRGÜTLERDE REFORM ŞART’

Çok taraflı örgütlerde reforma ihtiyaç olduğunu vurgulayan Vieira, "Herkes, Birleşmiş Milletler (BM), Dünya Ticaret Örgütü, Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu (IMF) gibi temel kuruluşlarda reform gerektiği fikrine katılıyor" değerlendirmesinde bulundu. Vieira, BM Güvenlik Konseyi’ne başta Latin Amerika ve Afrika olmak üzere yeni daimi üyelerin dahil edilmesi konusunda mutabakata vardıklarını söyledi.

Yoksul ülkelerin finansmana erişiminin sağlanması için kendilerine kolaylık sağlanması çağrısında bulunan Vieira, eylül ayında dışişleri bakanlarının katılımıyla New York'taki BM Genel Kurulunda yeni toplantılar planlandığını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN