Brezilya, İsrail büyükelçisini geri çağırdı

Brezilya, İsrail büyükelçisini geri çağırdı

Brezilya Devlet Başkanı Silva'nın Netanyahu'yu Hitler'e benzetmesi iki ülke arasında gerilime neden oldu. İsrail Dışişleri Bakanlığının Brezilya’nın İsrail büyükelçisini bakanlığa çağırmasının ardından Brezilya da İsrail büyükelçisini istişareler için geri çağırdı.

İsrail'in Gazze'de 7 Ekim'den bu yana yaptığı katliamlara bir tepki de Brezilya'dan geldi. Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva’nın, Netanyahu'yu Hitler'e benzetmesi iki ülke arasında gerilime neden oldu. Silva'nın açıklamalarının ardından İsrail Dışişleri Bakanlığının Brezilya’nın İsrail büyükelçisini bakanlığa çağırmasının ardından Brezilya da benzer bir adım attı. Brezilya Dışişleri Bakanlığı’ndan bir kaynak, Brezilya Devlet Başkanı Lula’nın Brezilya’nın İsrail büyükelçisini istişareler için ülkeye geri çağırdığını bildirdi.

"GAZZE ŞERİDİ’NDE YAŞANANLAR SOYKIRIMDIR”

Afrika Birliği Zirvesi’ne katılmak üzere Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da bulunan Brezilya Devlet Başkanı Lula, "Gazze Şeridi’nde yaşananlar bir savaş değil, soykırımdır. Bu askerlerin askerlere karşı savaşı değil. Bu, son derece hazırlıklı bir ordu ile kadınlar ve çocuklar arasındaki bir savaş" demişti.
İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının Holokost ile aynı olduğunu belirten Lula, "Gazze Şeridi’nde Filistin halkının başına gelenler tarihin başka hiçbir döneminde yaşanmadı. Aslında oldu, Hitler Yahudileri öldürmeye karar verdiğinde" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN