Çekya Başbakanı Babis'ten Pandora Belgeleri açıklaması: Yanlış bir şey yapmadım

Çekya Başbakanı Babis'ten Pandora Belgeleri açıklaması: Yanlış bir şey yapmadım

Pandora Belgeleri'ndeki mal varlığı ve yatırımlarıyla gündeme gelen Çekya Başbakanı Babis, yanlış hiçbir şey yapmadığını savundu ve tüm giriş çıkışların belgeli olduğunu söyledi. Ayrıca hepsinin vergisini ödediğini kaydetti.

Pandora Belgeleri'nde iddia edilen 22 milyon dolar tutarındaki off shore hesapları ve Fransa'da kendi adına satın alınan dev emlak yatırımıyla gündeme gelen Çekya Başbakanı Andrej Babis, "Hiçbir şekilde yanlış bir şey yapmadım" dedi.

'ÇEKYA BANKASINA DÖNDÜ'

Euronews'te yer alan habere göre; CNN Prima News'e konuşan Babis, "Söz konusu para (22 milyon dolar) bir Çekya bankasından çıktı ve vergisi ödendi. Bu bana ait bir para ve tekrar Çekya bankasına geri döndü" dedi.

'HEPSİ BELGELİ'

Tüm hesapların kendisine ait olduğunu doğrulayan Babis, "Yanlış bir şey yapmadım. Tüm para giriş ve çıkışları vergilidir" diye konuştu.

Babis, daha önce yapılan bir denetimin zaten tüm bu para transferleri için vergilendirilmiş geliri olduğunun kanıtlandığını da sözlerine ekledi.

2011 yılında siyasete atılmadan önce zengin bir iş insanı olan Babis, daha önce Avrupa Birliği fonlarından haksız yere 2 milyon dolarlık destek aldığı gerekçesiyle soruşturmaya tabi tutulmuştu.

PANDORA BELGELERİ NEDİR?

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu'nun (ICIJ) dünya çapında ortaya çıkardığı Pandora Papers (Pandora Belgeleri) adı verilen yaklaşık 12 milyona yakın dosyadaki bilgilerin yankıları sürüyor.

Söz konusu belgelerde dünya genelinde 130 lider, siyasetçi ve ünlü isme ait gizli finansal bilgiler ifşa ediliyor.

PANDORA BELGELERİ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Pandora Belgeleri, 117 ülkedeki 150 medya kuruluşunda 600'den fazla gazetecinin bir yıl süren çalışmalarıyla ortaya çıkarıldı. Dünyanın en büyük gazetecilik ortaklığından biri olan çalışmada elde edilen milyonlarca belgelerle 35 siyasi lider, 91 ülkede 330'dan fazla siyasetçi ve kamu görevlisi ve ünlüye ait bilgiler ifşa edildi.

Bu kişiler arasında Ürdün Kralı II. Abdullah, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve ailesi, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ve eski İngiltere Başbakanı Tony Blair gibi birçok dünya lideri ve ünlünün vergi cennetlerinde bulunan hesaplarına ilişkin bilgiler aktarılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN