Cibaliye'de bilanço ağırlaşıyor

Cibaliye'de bilanço ağırlaşıyor

Dün Cibaliye Mülteci Kampı'nı ikinci kez vuran İsrail'in saldırısına ilişkin bilgi veren Gazze'deki Sağlık Bakanlığı,"Cibaliye katliamında şehit, yaralı ve kayıp sayısı bin" açıklamasını yaptı. Son günlerin en büyük saldırısını yapan İsrail'e dünyadan tepki yağdı. BM, bunu savaş suçu olarak niteledi, Fransız milletvekili Guirau "katliam" dedi. İskoçya Başbakanı ise Gazze'de insan hayatına yönelik bariz umursamazlığın kınanması gerektiğini belirtti.

İsrail can kayıplarını artıracak ve insani durumu zorlaştıracak alanları hedef belirlemeye devam ediyor. Filistinlilerin sığındığı hastane ve okulları vuran İsrail bununla da yetinmeyip kalabalığın çok olduğu mülteci kamplarını da vuruyor.

Geçtiğimiz günlerde vurduğu üç mülteci kampından biri Cibaliye Mülteci Kampı'nı dün yine vuran İsrail, onlarca Filistinlinin ölümüne sebep oldu.

8045473.jpg

Gazze'deki Sağlık Bakanlığının Facebook sayfasından yazılı açıklama yapan Bakanlık Sözcüsü Eşref el-Kudra, "Cibaliya katliamında şehit, yaralı ve kayıp sayısı bin" ifadelerini kullandı.

Kudra, gece 03.47'de yaptığı açıklamasında daha fazla ayrıntı vermedi.

6 BLOK MAHALLESİ TAMAMEN YERLE BİR

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na düzenlediği ikinci bombardımanda onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirilmişti. Sivil savunma ekipleri ve bölge sakinleri, arama kurtarma çalışması başlatmıştı.

8045476.jpg

Gazze'deki Sağlık Bakanlığının açıklamasında, İsrail savaş uçaklarının saldırısında ilk belirlemelere göre 100 kişinin hayatını kaybettiği ve kampta bulunan sivil yerleşim yerlerinden 6 Blok Mahallesi'nin tamamen yerle bir olduğu belirtilmişti.

DÜNYADAN SALDIRIYA TEPKİ

Onlarca kişinin öldüğü Cibaliye Mülteci Kampı saldırılarına dünyadan tepki yağdı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres, sivillerin öldürülmesini kınadı.

Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı da acil insani bir ateşkesin milyonlarca insan için ölüm kalım meselesi olduğunu açıkladı.

8045477.jpg

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği de, İsrail'in Gazze'deki mülteci kampına saldırılarının "savaş suçu" olabileceğini açıkladı.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, kampa yönelik saldırıdaki can kayıpları karşısında dehşete düştüğünü söyledi.

'SAVAŞ SUÇU VE KATLİAM'

İrlanda Dışişleri ve Savunma Bakanı Micheal Martin Gazze'deki çocuk can kaybının, 2019'dan bu yana dünya genelinde tüm çatışmalarda öldürülen çocuk sayısından daha fazla olduğunu hatırlattı.

Acil insani ateşkes çağrısında bulundu.

8046703.jpg

Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da, İsrail'in Cibaliye Mülteci Kampı'na yönelik saldırılarında yaşanan ağır can kaybından endişe duyulduğu belirtildi.

Uluslararası hukukun bir gereği olarak sivil halkın korunması gerektiğine dikkat çekildi.

8046737.jpg

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, Gazze'de insan hayatına yönelik bariz umursamazlığın kınanması gerektiğini belirtti ve "Cibaliye Mülteci Kampı'ndaki masum erkekler, kadınlar ve çocuklar; dünya sizi koruyamadığı için üzgünüm." ifadesini kullandı.

8046717.jpg

Fransız milletvekili David Guirau, İsrail'in Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırısını "katliam" olarak niteledi.

İsrail'e karşı hala yaptırım olmamasını eleştirdi.

ÜRDÜN BÜYÜKELÇİSİNİ ÇEKTİ

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın açıklamasında "İsrail'in katliamını ve savaş suçlarını işlemeye devam etmesini en güçlü şekilde kınıyoruz" denildi.

8046738.jpg

Suudi Arabistan, Mısır ve Ürdün Dışişleri Bakanlıkları saldırıyı kınadı.

Ürdün, ülkesinin Tel Aviv büyükelçisini geri çekti.

8046739.jpg

Pakistan Senatosu, İsrail'in Gazze'de işlediği 'savaş suçlarını' ve Tel Aviv yönetiminin eylemlerini destekleyenleri kınayan kararı kabul etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN