Çin duyurdu: Rusya'ya silah göndermeyeceğiz

Çin duyurdu: Rusya'ya silah göndermeyeceğiz

Rusya'nın Ukrayna yönelik başlattığı işgal harekatının başlamasının ardından Pekin yönetiminin Ruslara silah yardımı yaptığı iddia edilmiş, ABD Başkanı Joe Biden da Çinli mevkidaşı Şi Cinping'i uyarmıştı. Çin'in ABD'deki büyükelçisi, ülkesinin Rusya'ya silah göndermeyeceğini ve krizi sone erdirmek için her şeyi yapacağını söyledi.

Rusya'nın Ukrayna açtığı savaşta, Moskova ile iyi ilişkilere sahip olan Çin'in takınacağı tutum, en az savaş kadar dikkat çekiyordu. Savaş başladığında Kremlin'e kınama gösteren ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğünden yana tavır takınacaklarını söyleyen Çin'den, Rusya'ya ilişkin bir açıklama daha geldi.

ABD Başkanı Joe Biden, cuma günü yaptığı bir konuşmasında Çinli mevkidaşı Şi Cinping'i "Pekin Moskova'ya materyal desteği sağlarsa bunun sonuçları olur" ifadeleriyle uyarmıştı. Çin'in ABD'deki Büyükelçisi Qin Gang, ülkesinin Rusya'nın Ukrayna'daki savaşını desteklemek için Rusya'ya silah veya mühimmat göndermeyeceğini ve krizi sona erdirmek için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi.

MÜHİMMAT TAŞINDIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, savaşın başından bu yana Rusya ve Çin arasındaki yakınlaşma, Batılı ülkeler tarafından askeri destek verilebileceğine dair yorumların yapılmasına yol açtı. Çin, geçen hafta Moskova'ya silah veya askeri mühimmat taşıdığına dair iddiaları reddetmişti.

Çin, bir yandan da Rusya'nın operasyonlarını açık bir dille eleştirmekten ya da kınamaktan kaçınıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN