Çin, Kaşgarlı Mahmut'un memleketini kültür ve turizm bölgesi ilan etti

Çin, Kaşgarlı Mahmut'un memleketini kültür ve turizm bölgesi ilan etti

Çin'in, büyük Türk bilgini Kaşgarlı Mahmut’un memleketi olan Kaşgar’ın Opal ilçesini turistik bölge olarak ilan ettiği öğrenildi. Çin medyasına göre haberi, Opal İlçesi ÇKP Yerel Sekreter Yardımcısı Cui Jiuxiu duyurdu.

Çin'in, Türk bilgini ve Dil bilimcisi Kaşgarlı Mahmut’un memleketi ve aynı zamanda Türbe Kompleksinin yer aldığı Kaşgar’ın Opal ilçesini turistik bölge olarak ilan ettiği bildirildi. Çin medyasında yer alan habere göre, Mart ayının başlarında ilçeyi denetleyen Opal İlçesi ÇKP Yerel Sekreter Yardımcısı Cui Jiuxiu, ilçenin "Kültür ve Turizm Bölgesi" olarak düzenleneceğini duyurdu.

'YALNIZCA MADDİ ZENGİNLİK GETİRMEYECEK'

Uyghurnet'in aktardığına göre haberde, Opal İlçesi ÇKP Genel Sekereter Yardımcısı olan Cui Jiuxiu’nun 2014 yılında Shandong Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Kaşgar’ın Opal İlçesinden sorumlu ÇKP İlçe Sekreter Yardımcısı olarak atandığı, onun Opal’da bulunan tarihi eserler ve Çin kültürünü tanıtmak, ÇKP’nin politikalarını uygulamak için büyük girişimlerde bulunduğu belirtildi. ÇKP Sekreter Yardımcısının ayrıca "Opal Kültür ve Turizm Bölgesinin" Opal halkına sadece maddi olarak zenginlik katmak değil, aynı zamanda manevi olarak da bu yeni uygulamalardan beslenmelerini amaçladığı ifade edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN