Olimpiyat şampiyonundan Çin’e Doğu Türkistan göndermesi

Olimpiyat şampiyonundan Çin’e Doğu Türkistan göndermesi

Pekin Olimpiyatları’nda altın madalya kazanan Alman kızak yarışçısı Natalie Geisenberger, Çin’deki insan hakları ihlalleriyle ilgili soruya karşılık “Ülkeme döndüğümde söyleyeceğim birkaç şey daha olabilir, ancak burada bir şey söylemeyeceğim” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz ay Pekin’de düzenlenen olimpiyatlara katılma kararını alırken uzun süre tereddüt ettiğini söyleyen Alman kızak yarışçısı Natalie Geisenberger, Çin’deki insan hakları sorununu sporcular tarafından gündeme getirilmemesiyle ilgili soruya, “Neyi nerede söylediğinize dikkat etmelisiniz” sözleriyle yanıt verdi.

9 dünya şampiyonluğunun yanına, dün Pekin’de kazandığı altın madalyayla birlikte 5. Olimpiyat şampiyonluğunu kazanan Alman sporcu, yarışlar başlamadan aylar önce Çin’deki test etkinliklerini eleştirmişti.

4 Şubat’ta başlayan Pekin Olimpiyatları, birçok ülke tarafından Çin’in Uygur ve diğer Müslüman azınlıklara yönelik sindirme politikası nedeniyle boykot edilmişti. Ancak bu boykot yalnızca hükümet yetkililerini kapsıyordu.

Olimpiyata katılan sporcuların siyasi mesajlar verip veremeyeceği yarışlar başlamadan önce gündemdeydi. Ancak, oyunlar başladığından beri sporcular tarafından herhangi bir siyasi görüş bildirilmiş değil.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, geçen yaz gerçekleştirilen Tokyo Yaz Olimpiyatları’ndan önce sporculara siyasi görüşlerini ifade etme konusunda daha esnek kurallar koymuştu. Ancak madalya törenleri sırasında bu tür yorumlarda bulunmak hala yasak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN