Çin’in geri gönderdiği Kuzey Koreliler Güney’i endişelendiriyor

Çin’in geri gönderdiği Kuzey Koreliler Güney’i endişelendiriyor

Güney Koreli yetkililer, Pekin yönetimine Çin'de bulunan yüzlerce Kuzey Korelinin ülkesine geri gönderilmesinden endişe duyduklarını kaydetti.

Güney Kore merkezli Yonhap'ın haberine göre, Güney Kore Birleşme Bakanlığı Sözcüsü Koo Byoungsam, Çin'de bulunan yaklaşık 600 Kuzey Korelinin ülkelerine geri gönderildiğine ilişkin haberlerin ardından "Çin'in kuzeydoğusundaki 3 eyalette yerleşik çok sayıda Kuzey Korelinin ülkelerine iade edildiğinin doğru olduğu anlaşılıyor" şeklinde açıklama yaptı.

Ülkelerine geri gönderilenlerin arasında kaç kişinin ilticacı, hasta ya da sabıkalı olduğuna dair net bilgi edinemediklerini belirten Koo, Kuzey Kore'den kaçan hiçbir mültecinin ülkesine zorla geri gönderilmemesi gerektiğini kaydetti.

‘DURUMU ÜZÜNTÜYLE KARŞILADIK’

Koo, "Hükümetimiz, durumu üzüntüyle karşıladı." ifadesini kullanarak, Çin'e konuya dair endişelerini ve net tutumlarını sert şekilde ilettiklerini vurguladı. Bakanlık sözcüsü Koo, Seul yönetiminin, Kuzey Kore'den kaçanları korumak için elinden geleni yapacağını bildirdi.

Bu hafta yerel bir gazete, Çin'in Cilin ve Liaoning eyaletlerinde bulunan yaklaşık 600 Kuzey Koreliyi, Hangcou'da düzenlenen Asya Olimpiyatları’nın hemen ardından Dandong ve Hunçun sınır kentleri üzerinden ülkelerine zorla geri gönderdiğini yazmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN