ABD, Japonya ve Güney Kore ilk ortak hava tatbikatlarını gerçekleştirdi

ABD, Japonya ve Güney Kore ilk ortak hava tatbikatlarını gerçekleştirdi

Son dönemde Asya-Pasifik’te tansiyon yükselirken, ABD, Japonya ve Güney Kore güçleri ilk ortak askeri hava tatbikatını gerçekleştirdi. Operasyona, ABD’den B-52H bombardıman uçağının yanı sıra üç ülkeden savaş uçakları katıldığı bildirildi.

Güney Kore, ABD ve Japonya'nın "Kuzey Kore tehditlerine karşı güvenlik işbirliğini güçlendirmeyi" amaçlayan ilk ortak askeri hava tatbikatı Kore Yarımadası yakınlarında yapıldı.

Güney Kore merkezli haber ajansı Yonhap'ın Güney Kore Hava Kuvvetleri açıklamasına dayandırdığı haberine göre, Kore Yarımadası'nın güneyinde gerçekleştirilen tatbikata, bir ABD B-52H stratejik bombardıman uçağının yanı sıra 3 ülkeden savaş uçakları katıldı.

‘MÜDAHALE KABİLİYETİNİ ARTIRMAK İÇİN’

Hava kuvvetlerince yapılan açıklamaya göre, tatbikat, "Kuzey Kore'nin ilerleyen nükleer ve füze tehditlerine karşı üç ülkenin müdahale kabiliyetini artırmak üzere" yapıldı. Tatbikat, 3 ülke arasındaki dayanışmayı gösterirken, hava kuvvetleri, Güney Kore-ABD ittifakı temelinde üçlü işbirliğini "daha da geliştirmeyi" amaçlıyor.

ABD Hava Kuvvetleri'nin, Güney Kore ve Japonya Hava Kuvvetleri ile ayrı ayrı gerçekleştirdiği tatbikatlar, "3 ülkenin bu bölgede yaptığı ilk ortak hava tatbikatı olma" özelliği taşıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN