Asya-Pasifik’te gerginliği artıracak plan: ABD gemilerinin bakımı Japonya’da yapılacak

Asya-Pasifik’te gerginliği artıracak plan: ABD gemilerinin bakımı Japonya’da yapılacak

Son dönemde gerginliğin arttığı Asya-Pasifik’teki ülkelerden Japonya’nın Savunma Bakanı Kihara, ülkesindeki ABD gemilerine bakım hizmeti verilmesinin, ittifak açısından önemli olduğunu söyledi. Sürpriz hamleye ilişkin bölge ülkelerinden açıklama beklenirken, uzmanlar, planın gerginliği artıracağını söylüyor.

Asya-Pasifik’te Kuzey Kore’nin nükleer füze denemeleri ve Batılı ülkelerle Çin’in girdiği nüfuz rekabeti sürerken, Japonya'daki ABD gemilerinin, bakım için ABD'ye geri dönmesi sürecinde kaybedilen zamana karşı, bu gemilerin Japon tersanelerinde hizmet alabilme ihtimali gündemde.

‘SAVUNMA İŞBİRLİĞİ AÇISINDAN ÖNEMLİ’

Japonya Savunma Bakanı Kihara Minoru, ülkesindeki ABD destroyerlerine bakım, onarım ve revizyon (MRO) hizmeti verilmesinin, ittifak açısından önemli olduğunu söyleyerek "Japonya'daki ABD destroyerleri ve savaş uçakları üzerinde MRO (bakım, onarım ve revizyon) yürütmek, Japonya-ABD savunma işbirliği açısından oldukça önemli" dedi.

ABD ziyaretinde Hudson Institute düşünce kuruluşundaki konuşmasında, bunu "ileriye dönük olarak düşüneceklerini" belirten Kihara, birikmiş iş yükünün azaltılmasına yönelik, özel Japon tersane ve hangarlardan istifade edilmesi durumunu tetkik edeceklerini ifade etti.

ABD'nin Tokyo Büyükelçisi Rahm Israel Emanuel, ABD'de bakım ve tamirat darboğazlarına karşı, ABD unsurlarının, Japon tersanelerinde bakıma girebileceğini gündeme getirirken, olası hamlenin bölgedeki gerginliği artırması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN