Citi, Moody’s, Deutsche Bank ve Goldman Sachs, Fed'in faiz artışı tahminlerini güncelledi

Citi, Moody’s, Deutsche Bank ve Goldman Sachs, Fed'in faiz artışı tahminlerini güncelledi

ABD enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından kredi derecelendirme kuruluşları ve yatırım bankaları, Fed'in faiz artışı tahminini güncelledi. İşte Citigroup, Moody’s, Deutsche Bank ve Goldman Sachs'ın son öngörüsü...

ABD'nin ocak ayı enflasyon verilerinin tahmin edilenden daha güçlü gelmesinin ardından bankalar, Amerika Merkez Bankasının (Fed) faiz artışı tahminini güncelledi. Citigroup 4 faiz artışı beklediğini açıklarken, Moody's beklentisini en fazla 6 olarak açıkladı. Goldman Sachs ise enflasyondaki yükselişten dolayı faiz artışı beklentisini 7'ye kadar çıkardı. Deutsche Bank'ta faiz artış döngüsünün küresel ekonomik toparlanmayı tehdit edeceğini belirterek, 50 baz puan artış beklediğini açıkladı.

MOODY'S: 5 VEYA 6 FAİZ ARTIRIMI GELİYOR

Moody's Analytics Başekonomisti Mark Zandi, AA'ya yaptığı açıklamada, Fed’den bu yıl en az 4 faiz artışı beklediğini belirtti.

Zandi, Fed'in para politikasını daha hızlı normalleştirmesi gerektiğini vurgulayarak, "Bu, Fed'in gelecek birkaç hafta içinde tahvil alımını sonlandıracağı ve mart ayı ortasındaki toplantısında kısa vadeli faiz oranlarını yükseltmeye başlayacağı anlamına geliyor. Bu yıl en az 4 faiz artışı bekliyorum, her seferinde 25 baz puan. Ancak bu yıl 5 veya 6 faiz artırımı giderek daha olası hale geliyor." dedi.

GOLDMAN SACHS: 7 FAİZ ARTIŞI OLABİLİR

Goldman Sachs , ABD’de dün enflasyonun yüzde 7.5’e tırmandığını gösteren veri sonrası, Fed’den bu yıl için faiz artış beklentisini 5’ten 7’ye yükseltti.

Jan Hatzius öncülüğündeki Goldman Sachs ekonomistleri, Fed’in 7 toplantısında 25’er baz puanlık artış yapacağı tahmininde bulundu.

CITI: 2022'DE 25 BAZ PUANLIK, 4 FAİZ ARTIŞI

Bloomberg HT'de yer alan haberde, Citi ekonomistleri daha önce Fed'in Mart ayında 25 baz puanlık faiz artırımı gerçekleştireceğini düşünürken, ABD enflasyon verisi sonrasında bu tahminini 50 baz puana çıkardı.

Citi daha önce yayımladığı bir araştırma raporunda 2022 yılında 5 adet 25 baz puanlık faiz artırımı beklediklerini belirtmişti.

Ocak ayı enflasyonunun Fed’in tahminlerinin aksine yüzde 6 civarında kalmaya devam edeceğini belirten Citi ekonomistleri, Mart ayındaki 50 baz puanlık faiz artırımının ardından Mayıs, Haziran, Eylül ve Aralık’ta 25’er baz puanlık dört artırım beklediklerini söyledi.

DEUTSCHE BANK: FAİZ ARTIŞI DÖNGÜSÜ KÜRESEL EKONOMİYİ TEHDİT EDER

Küresel bankalar da Fed’den agresif faiz artışı bekliyor. Deutsche Bank ekonomistleri dünkü enflasyon verisi sonrası Mart ayında 50 baz puanlık faiz artışı beklediklerini açıkladı. Ekonomistler Kasım ayı hariç kalan her toplantıda da 25’er baz puanlık artış bekliyor. Uzmanlar faiz artış döngüsünün küresel ekonomik toparlanmayı tehdit edeceğini de vurguluyor.

Nomura Holdings de benzer biçimde Mart’ta 50 baz puan artış beklediğini açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN