Darwin'in çalınan defterleri, 22 yıl sonra esrarengiz bir şekilde geri döndü

Darwin'in çalınan defterleri, 22 yıl sonra esrarengiz bir şekilde geri döndü

İngiliz doğa bilimci Charles Darwin'in 22 yıl önce Cambridge Üniversitesi Kütüphanesi'nden çalınan milyonlarca sterlin değerindeki iki not defteri, kütüphaneye esrarengiz bir şekilde geri bırakıldı.

Ünlü İngiliz doğa bilimci Charles Darwin'in deri kaplı iki not defterinin kaybolduğu 15 ay önce BBC tarafından duyurulmuştu. Kütüphane, defterlerin bulunması için kamuoyundan yardım istemişti.

Üniversite kütüphanesinin sorumlusu Dr. Jessica Gardner, defterlerin geri gelmesi üzerime "Çok sevinçliyim" dedi.

KÜTÜPHANECİYE NOT

Darwin'in defterleri en son Kasım 2000'de, fotoğraflarının çekilmesi amacıyla kütüphanedeki özel ez yazmaları bölümünden çıkarıldıklarında görülmüştü.

BBC'nin aktardığına göre, kartpostal büyüklüğündeki not defterlerini orijinal kutusu içinde pembe bir hediye kağıdına sarılmış olarak kimin üniversiteye bıraktığı bilinmiyor.

Not defterlerinin, konulduğu zarfın üzerinde "Kütüphaneci, Mutlu Paskalyalar X" yazılı bir not yer alıyor. Streç filme sarılmış olan not defterlerinin 9 Mart'ta Dr. Gardner'in ofisinin önüne bırakıldığı belirtiliyor.

'BULUNCA AĞLADIM'

Kütüphanenin kamuya açık kısmında yer alıyor alan bu bölümde güvenlik kameraları yok.

Not defterlerinin bulunmasından sonra polise haber verildiği ve polisin incelemeden sonra paketin açılmasına izin verdiği belirtiliyor.

Dr. Gardner, not defterlerini bulunca ağladığını belirterek "Bu defterlerin bulunması bizim için çok anlam ifade ediyor. Ölene kadar bulamayacağımızı düşünüyordum. Kaybedince çok üzülmüştüm. Bulunca da o kadar sevindim" dedi.

Not defterlerinin kaybolduktan sonra hiç zarar görmediği belirtiliyor.

Bu defterlerden biri Darwin'in türler arasındaki evrim ilişkilerini incelediği ünlü "Hayat Ağacı" şemasını da içeriyor.

Şimdi güvenli bir odada tutulduğu belirtilen not defterleri Temmuz'da "Darwin'le Sohbet" adlı bir etkinlikte sergilenecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN