Dünya alarma geçti! 'Trump öldü mü?' sorusu trend oldu

Dünya alarma geçti! 'Trump öldü mü?' sorusu trend oldu

Washington ve Moskova'da yaşanan olağandışı hareketlilik, dünyaya son dakika olarak duyurulmuştu. Gelen haberlerin ardından ‘Trump öldü mü?’ sorusu sosyal medyada gündem oldu. Dünya gündemine bomba gibi düşen gelişme, sosyal medyada da iddialara neden olmuştu. ABD ve Rusya’nın ardından Avrupa Komisyonu üyelerinin de Brüksel’de acil toplantı çağrısı yaptığı ileri sürülmüştü. Ancak durumun böyle olmadığı anlaşıldı. Peki dünyada ne oluyor? Son dakika haberlerinde ne var? İşte sosyal medyada 'Trump öldü mü?' sorusunu gündeme getiren gelişmeler...

Dünya, akşam saatlerinde gelen haberlerin ardından tedirgin bir şekilde gelecek son dakika haberlerine kitlenmiş durumda. Washington-Moskova hattında yaşanan hareketliliğin ardından ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in acil koduyla Beyaz Saray'a çağrıldığı iddiası ortaya atılırken, bu gelişmenin ardından Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin de tüm randevularını iptal ederek, Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile görüşmesi, dünyada geniş yankı uyandırdı. Bu gelişmelerle birlikte sosyal medyada çeşitli iddialar da ortaya atıldı. ABD Başkanı 'Trump öldü mü?' sorusu sosyal medyada en çok aranan konular arasına girdi. Peki dünyada neler oluyor? İşte detaylar…

'TRUMP ÖLDÜ MÜ?' SORUSU DÜNYADA TREND OLDU

Dünyadan gelen son dakika haberlerinin ardından sosyal medyada ‘Trump öldü mü?’ sorusu sorulmaya başlandı. Sosyal medyada yapılan iddialara göre Brüksel’deki hareketliliğin nedenleri; ‘’Denizaltı nükleer sızıntı, 'Trump öldü' başkan yardımcısına protokol uygulanıyor, İran meselesi’’ şeklinde sıralandı. Bu gelişmelerin ardından sosyal medyada 'Trump öldü mü?' sorusu sorulmaya başlandı. yukarıda sayılan ve dünyada yaşanan olayların olağandışı olduğu haberlere yansımıştı. Fakat durumların olağandışı olmadığı ve farklı lanse edildiği anlaşıldı. Tüm bu gelişmelerin tamamı karar.com’da…

WASHİNGTON-MOSKOVA HATTINDA HAREKETLİLİK

Washington ve Moskova'da olağandışı hareketlilik haberleri son dakika olarak duyuruldu. ABD ve Rusya'nın ardından Avrupa Komisyonu üyeleri de Brüksel'de acil toplantıya çağrılınca ‘Dünyada ne oluyor?’ sorusu sorulmaya başlanmıştı. Moskova- Washington hattında yaşanan hareketliliğin ardından ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in acil koduyla Beyaz Saray'a çağrıldığı öne sürülmüştü. Bu gelişmenin ardından kısa bir süre sonra Putin, tüm randevularını iptal ederek, Savunma Bakanı Şoygu ile görüşmesi dünya basınında geniş yankı uyandırmıştı. Aynı dakikalarda Avrupa Komisyonu Güvenlik Konseyi de Brüksel'de acil bir toplantıya çağrıldı. Ancak AB'deki gelişme, komisyon başkanlarının seçilmesinden kaynaklandığı aktarıldı. Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi'nin de acil olarak toplandığı iddia edilmişti.

PENCE'İN BASIN SÖZCÜSÜ: ACİL ÇAĞRILMA DURUMU SÖZ KONUSU DEĞİL 

Mike Pence'in basın sözcüsü Farah: Acil durum için geri çağırma durumu söz konusu değil. Başkan Yardımcısı Pence, henüz Washington'dan ayrılmamıştı. Burada kalmasını gerektiren bir durum oldu.

19:30'DA TWEET ATTI

Ekşi Sözlük'te ''2 temmuz 2019 donald trump'ın öldüğü iddiası'' adında açılan başlıkta ABD Başkanı Trump'ın öldüğüne dair çeşitli spekülasyonlar yapılırken, ortalama 19:30 civarı Trump'ın resmî Twitter hesabından tweet atıldığı görüldü. Daha sonra yapılan açıklamada 'Trump öldü' iddiasının gerçek olmadığı belirtildi. 

19-07/02/trumppp.jpg

WASHINGTON, MOSKOVA, BRÜKSEL VE PEKİN'DEKİ SICAK GELİŞMELER HEYECANA SEBEP OLDU

Washington-Moskova hattındaki hareketlilik olarak dünya kamuoyuna yansıyan gelişmeler zincirinde endişe edilecek bir kriz olmadığı öğrenildi. Putin, gün içindeki tüm programlarını iptal ederek Savunma Bakanı ile bir araya geldi. Acil toplantının nedeni, önceki gün Rusya açıklarında meydana gelen ve 14 Rus askerinin dumandan zehirlenerek öldüğü denizaltı kazası olduğu bildirildi. Acil koduyla Beyaz Saray'a çağrıldığı iddia edilen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in programını iptal edip dönüşü ilk olarak 'acil durum' olarak tanımlansa da, daha sonra yetkililer durumun 'acil' olmadığı yönünde açıklamalar yaptı. Brüksel'de acil toplantı çağrısı yapan Avrupa Komisyonu Güvenlik Konseyi'nin toplantı sebebi de AB konsey başkanlarını seçiyor olması olarak duyuruldu.

BEYAZ SARAY: DONALD TRUMP'IN SAĞLIK DURUMUYLA ALAKALI DEĞİL

Beyaz Saray yetkilisi DE durumun Trump YA DA Pence'in sağlık durumuyla alakalı olmadığını belirterek, durumun bir ulusal güvenlik konusu da olmadığını vurguladı. New Hampshire'da Pence'i bekleyen kalabalığa yapılan duyuru da da Başkan Yardımcısı Pence'in uçağının bir 'acil durum çağrısı' sebebiyle geri dönüş yaptığı duyurulmuştu. Pence'in basın sözcüsü Alyssa Farah, acil durum için geri çağırma durumunun olmadığını belirterek, Pence'in henüz Washington'dan ayrılmadığını, burada kalmasını gerektiren bir durum olduğunu aktardı.

RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN TOPLANTISINI İPTAL ETTİ

Pence'in Beyaz Saray'a çağrılmasından kısa bir süre önce Putin gün içerisindeki bütün programlarını iptal ederek Savunma Bakanı ile bir görüşme planlamıştı. Rus basını görüşmenin 14 denizcinin öldüğü denizaltı yangını ile ilgili olduğunu açıklarken, görüşmenin içeriğine ilişkin Kremlin'den resmî bir açıklama gelmedi. Putin, Şoygu'yla gerçekleştirdiği acil toplantıda, 14 askerin öldüğü denizaltı kazasının sebeplerine yönelik tam bir soruşturma yapılması için talimat verdi.

DENİZALTIDA NÜKLEER SIZINTI İDDİASI

Dünyayı alarma geçiren hareketliliğin sebebinin, Rusya karasularında yanan ve 14 Rus askerinin öldüğü denizaltında nükleer sızıntısı olabileceği iddia edildi. Sosyal medyada yayılan nükleer sızıntı iddialarının ardından, Norveç Radyasyon ve Nükleer Güvenlik Kurumu'ndan bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Rus denizaltı kazasının yaşandığı bölgede yüksek seviyede radyasyon gözlenmediği, Rus meslektaşlarının olayın bir gaz patlaması olduğu yönünde bilgi verdikleri ifade edildi.

TÜM GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN