Eski koruması anlattı: Kaddafi ölmedi, direnişe öncülük ediyor

Eski koruması anlattı: Kaddafi ölmedi, direnişe öncülük ediyor

Libya'nın devrik liderinin eski koruması, Kaddafi'nin ölmediğini ve direnişe öncülük ettiğini iddia etti.

20 Ekim 2011'de Sirte'de öldürülen Muammer Kaddafi'nin, eski kadın muhafizı Aisha al-Fitouri tarafından, Russia Today'in (RT) Arapça edisyonunda yayınlanan "Documentary Words" adlı programda yaşadığı öne sürüldü.

Kaddafi'nin o gün Sirte'ye gitmediğini belirten eski koruma, Kaddafi'ye benzeyen Hamid Ebu Minyar Kaddafi isimli başka birinin öldürüldüğünü iddia etti.

kadd.jpg

"CESET NEDEN TESLİM EDİLMEDİ?"

Devrik liderin o gün Beni Velid'e girdiğini aktaran eski muhafız, daha sonra da oradan ayrıldığını açıkladı.

Sunucunun "DNA testi yapıldı ve O'nun Kaddafi olduğu kanıtlandı" sözlerine cevap veren al-Fitouri, uluslararası kuruluşlar tarafından yapılmış olan tüm DNA analizlerini reddetti, "Bu doğru değil! Peki Birleşmiş Milletler bugüne kadar neden bu konuda bir karar çıkarmadı ve ceset neden teslim edilmedi?" ifadelerini kullandı.

Aisha al-Fitouri, Muammer Kaddafi'nin ölmediğini, direnişe halen daha önderlik ettiğini öne sürdü.

FRANSIZ GAZETECİ CESEDİ GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLEMİŞTİ

2021'in Kasım ayında Fransız gazetesi Le Figaro, ölümünden bir gün sonra Kaddafi'nin cesedinin konulduğu odaya girmeyi başaran Fransız gazeteci Alfred de Montesquiou'nun ifadesini yayımlamıştı.

Montesquiou, "Çok güçlü bir kokunun kapladığı o büyük odada kalabalığa karıştım ve sonunda kendimi Libya lideri Muammer Kaddafi'nin cesedinin yanında buldum" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN