Halife Hafter Libya cumhurbaşkanlığına aday oldu

Halife Hafter Libya cumhurbaşkanlığına aday oldu

Libya'daki iki yönetimden Tobruk'takinin askeri kanadını oluşturan Libya Ulusal Ordusu'nun komutanı Halife Hafter'in, askeri görevlerini askıya alması sonrası, 24 Aralık başkanlık ve meclis seçimleri için adaylık başvurusunda bulunduğu haberi geldi.

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Al Arabiya kanalı, Libya Ulusal Ordusu'nun komutanı Halife Hafter'in 24 Aralık'ta yapılması planlanan seçimlere devlet başkanlığı aday adayı olarak kaydolmak için belgelerini teslim ettiğini duyurdu.

Ardından Libya televizyonuna konuşan Hafter, "Başkanlık seçimlerinde adaylığımı ilan ediyorum, bunu iktidar peşinde olduğum için değil, halkımızı zafere, ilerlemeye ve refaha götürmek istediğim için yapıyorum" dedi.

SEYFÜLİSLAM KADDAFİ'NİN BAŞVURUSU REDDEDİLMİŞTİ

Libya Yüksek Seçim Komisyonu, Seyfülislam Kaddafi'nin başkanlık seçimlerine adaylığını reddetmişti.

Seyfülislam Kaddafi, 2011'de Muammer Kaddafi'nin indirilerek linç edildiği isyan sonrası Kasım 2011'de ülkenin güneyinde isyancılar tarafından yakalanmış, 6 yıllık mahkûmiyetinin ardından Haziran 2017'de serbest bırakılmıştı.

Kaddafi'nin 9 oğlundan ikincisi olan Seyfülislam, her ne kadar Libya yönetiminde resmi bir görevi olmasa da, yıllarca babasının arkasındaki en etkili figür ve babasının olası varisi olarak görülmüştü.

2011'den bu yana iç karışıklık ve çatışmalara sahne olan Libya, "Süheyrat Anlaşması" olarak da bilinen 2015 tarihli Libya Siyasi Anlaşması kapsamında ülkede siyasi birliği sağlama amacıyla 24 Aralık 2021'de cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerini gerçekleştirecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN