Eski Sovyet Cumhuriyetlerine 'korkmayın sıra size gelmez' mesajı: Ukrayna bir istisna

Eski Sovyet Cumhuriyetlerine 'korkmayın sıra size gelmez' mesajı: Ukrayna bir istisna

Ukrayna'nın doğusunu işgal ettiğini açıklayan Rusya Devlet Başkanı Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'le bir araya geldi. Putin burada yaptığı açıklamada, "Rusya, eski Sovyet ülkelerinin egemenliğini hep desteklemiştir; Ukrayna ile ilgili durum bir istisna" diyerek eski Sovyet cumhuriyetlerine "korkmayın" mesajı verdi.

Ukrayna ve Rusya gerilimi devam ederken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmelerine devam ediyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Moskova'da bir araya gelen Putin, görüşme sonrasında önemli açıklamalar yaptı.

Moskova'da bir araya gelen Aliyev ve Putin, Rusya ile Azerbaycan arasındaki ilişkileri müttefik düzeyine çıkaran bir iş birliği bildirgesini imzalayacak.

AYNI MASADA BU KEZ ALİYEV VARDI

Geçtiğimiz günlerde Fransa Cumhurbaşkanı Macron'u ağırlayan Putin, bugün Aliyev'i de aynı masada ağırladı. Putin, söz konusu durum için Aliyev'e bir açıklama yaparak "Bu talihsiz salgın normal iletişim kurmaya izin vermiyor ama yine de sizi gördüğüme sevindim" ifadelerini kullandı.

"UKRAYNA İLE İLGİLİ DURUM BİR İSTİSNA"

Putin, açıklamalarının devamında, "Doğrudan söylemek istiyorum, Rusya İmparatorluğu'nun geri getirilmesi düşüncesi bir spekülasyondan ibaret. Rusya, eski Sovyet ülkelerinin egemenliğini hep desteklemiştir. Ukrayna ile ilgili durum bir istisna." dedi.

Putin'in, "Komşu yolların açılması hepimizin lehine olacaktır. Bizim tüm komşularımız da aynı şekilde düşünüyor. Ekonomi ve ticari ilişkiler konusunda, aşamalı olarak gelişiyor. Geçen sene pandemiye rağmen ticaret hacmimiz arttı. Siz bu işbirliğimizi destekliyorsunuz. Yukarı Karabağ bölgesinde de her zaman yapıcı davrandık. İki tarafın çıkarlarını gözeterek hareket etmeye çalıştık." ifadelerini kullandı.

"BARIŞÇIL İLERLEMESİ İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ"

Aliyev ise sürecin baş içinde yürütülmesi için her şeyi yapacaklarını söyleyerek, "Anlaşmazlıklar var, üzerinde çalışılacak bir şey var, ancak sürecin barışçıl ilerlemesini sağlamak için her şeyi yapacağız. Ticari ve ekonomik bağların, ulaşım iletişiminin geliştirilmesi konusunda zaten belirli anlaşmalar var." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN